Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Június 25. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Szigetköz a világ turistatérképén

Szigetköz a világ turistatérképén

9 Duna menti ország 15 partnerének közel 3 éves munkája zárul 2019. júliusában. A Transdanube.Pearls projekt keretében megalapításra került a fenntartható mobilitás iránt elkötelezett turisztikai desztinációk hálózata.

A hálózat, mint egy gyöngysor a Duna mentén, különböző környezetbarát utazási lehetőségeket kínál a látogatóknak

  • minden egyes gyöngyhöz
  • egyik gyöngytől a másikhoz
  • egyes gyöngyszemeken keresztül.

Magyarországról - a projekt részeként - két gyöngyszem került fel erre a térképre: Szigetköz és Mohács vidéke.


A nemzetközi projektben részt vevő magyar partnerek - a Szigetköz Turizmusáért Egyesület és a WestPannon (Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft.) képviselői kiemelték az EuroVelo6 (Európai Kerékpárút Hálózat) közelségének előnyeit is.


Mosonmagyaróváron június 17-én adták át – a fenntartható turizmus jegyében - azt a mobilitási központot, mely a Transdanube.Pearls nemzetközi projekt támogatásából épült meg. A központ részei
- a zárt tárolóegység
- kerékpáros szerelőállvány és pumpa
- bérelhető kerékpárok
A pályázat eredményeként több nyelvű ismeretterjesztő füzetek, mobilalkalmazás és egy hosszú távú részletes üzleti terv is kidolgozásra került. A koncepció fő kérdése: hogyan lehet még jobbá tenni Szigetközt, mint természetközeli turisztikai desztinációt.


Az átadón dr. Pető Péter, a Szigetköz Turizmusáért Egyesület nevében elmondta:

A Transdanube.Pearls (Duna gyöngyei) projekt célja, hogy a különböző turisztikai centrumok a Duna mentén azonos minőségben épülhessenek fel és közösen jelenhessenek meg a turisztikai piacon.
A ma átadott Mobilitásközpontnak a turisztikai célon túl a környezettudatosság is kiemelt célja. Fontos szempont, hogy a turizmusba minél inkább bevonjuk a környezetkímélő közlekedési módokat, úgymint a kerékpáros vagy vizi közlekedéseket. Mindezek lehetőségekről a Tourinform Irodában lehet egyeztetni.


A WestPannon (Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft.) nevében Polgár Tibor stratégiai igazgató nyilatkozott:

Transdanube.Pearls projekt teljes költségvetése a 3 év alatt közel 3 millió euró volt. Ebből rengeteg tevékenység valósult meg az érintett 9 országban. Olyan közös arculat került kialakításra, mely a nemzetközi szintű marketingpiacon egységes modulként is szerepelhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: