Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Július 25. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség

Szent-Kristóf napi Bőgős Csónak átadás Kisbodakon - 2019 július 20.

Szent-Kristóf napi Bőgős Csónak átadás Kisbodakon - 2019 július 20.

A Szigetközi Kisbodak település lelkes híve és barátja nem csak a Dunának, hanem a Dunát járó vízitúrázóknak egyaránt.

A település több programja is kötődik a vízhez, rendszeresen ünneplik a Nemzetközi-Duna-napot (június 29), de a kiemelkedő, Dunához és vízhez egyaránt köthető esemény a Szent Kristóf nap, melyet minden év július 25-hez közeli hétvégén tartanak. Szent Kristóf a hidak és hajósok védőszentje, a Kisbodak határában található híd is róla van elnevezve.

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség eddig minden évben megjelent a Bőgős Csónakkal az Együtt a Vízen programjának keretén belül, melyben a helyi fiatalok és idősebbek egyaránt biztonságosan élvezhették a bodaki-ágrendszer szépségét, testközelből.

A szövetség idén elhatározta, hogy megajándékozza Kisbodakot egy Bőgős Csónakkal, azért, hogy a település és a környék lakosai ne csak egy-egy alkalommal, hanem akár rendszeresen is járhassák vízi-környezetüket ezzel a csodálatos, dunai hagyományokra épülő csónakkal.

Ennek okán Bőgős Csónak Pont alakult Kisbodakon és alelnökünk, Klemencz Henrik hivatalosan is átadta július 20-án csónakot Kisbodak polgármesterének Tímár Gábornak és ez által természetesen Kisbodak minden lakosának egyaránt.

Nem csak átadó, hanem névadó is volt ez egyben, Szent Kristófra keresztelték a csónakot új tulajdonosai, s a név csodás kézimunkával nyomban fel is került a bőgősre.
A Bőgős Csónak Pont várhatóan a 2020-as évben kezd üzemelni, addig a kormányosok kiképzése zajlik, ám azért idén még párszor vízre kerül a csónak, remélhetőleg sokak örömére... A képeken az átadó és az azt megelőző túra néhány képe látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: