Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 16. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket hívtak vissza

Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket hívtak vissza

Pizza fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella-szennyezettséget mutatott ki a Mikadó elnevezésű termékben.

A Lidl honlapján közzétett tájékoztatás szerint a visszahívás csak a 2020. március 12-i minőségmegőrzési idejű, L803101-es tételszámú, 20 grammos Mikado Pizza fűszerkeverékre vonatkozik, az áruházlánc által forgalmazott más termékre nem.

A Lidl kéri a vásárlókat, ha a jelzett minőségmegőrzési idejű és tételszámú termékből vásároltak, azt ne fogyasszák el, vigyék vissza az áruházlánc bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így az ételek főzése, sütése során felhasznált pizza fűszerkeverék fogyasztása nem okoz szalmonellás megbetegedést - jelezte a cég.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.