Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 20. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: szöveg: Nemes Claudia, foto: lebeny.hu

Polgármesteri évértékelő lébényi életérzéssel

Polgármesteri évértékelő lébényi életérzéssel

Lébény: Kis város, nagy szívvel - ezzel a mottóval tartotta 2017. november 9-én polgármesteri évértékelőjét Kovács Gábor. Az eseményre sokan voltak kíváncsiak, a Közösségi Ház zsúfolásig megtelt.

A protokoll szerint ilyenkor számokról, statisztikákról és kötelezően közölni való hivatalos közleményekről hallunk, de itt nem ez történt. A megjelenteket saját készítésű szendvicsek, forralt bor és tea várta.

Az ünnepi beszéd pedig Teréz Anya egyik híres idézetével indult:

„Mégis..

Ha jót teszel, megvádolnak, hogy önzés és hátsó gondolat vezérli cselekedetedet, mégis tégy jót!

Ha sikeres vagy, hamis barátokat és igazi ellenségeket nyersz, mégis érj célt!

A jó, amit teszel, holnap már feledésbe megy, mégis tedd a jót!

A becsületesség és őszinteség sebezhetővé tesz, mégis légy becsületes és nyílt!

Amit évek alatt felépítesz, egy nap alatt lerombolják, mégis építs!

Az embereknek szükségük van segítségedre, és ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts!

A legjobbat add a világnak abból, amid csak van, s ha verést kapsz is cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid van!”

Ebben a hangulatban kezdődött a 2017-es év értékelése, kivetítve a legrangosabb eseményekkel, képes összefoglalóval, bemutatva a múlt, a jelen és a jövő nagy feladatait.
Természetesen megjelentek a számok is, melyek leginkább az elnyert pályázati összegeket mutatták valamint a már megvalósult fejlesztések ráfordítási költségeit, Kovács Gábor sajátos – ahogy ő fogalmazott: „karakteres és gondolkodtató” - stílusában.

Lébényben - ahogy más települések életében is – sok alkalom adódik arra, hogy egy közösség családias hangulatban ünnepeljen. Miért fontos a pozitív hangulat megteremtése még egy ilyen, évértékelő eseményen is? – kérdeztük a polgármestert.

11 év alatt, amióta a város polgármestere vagyok, kialakult egy súlypont, hogy milyen szeretnék lenni, mint városvezető. Karakteres és gondolkodtató. A karakteresség itt éppen abból fakad, hogy a túlzott szögletességből is engedünk. Például így, hogy inkább családbarát rendezvényekre összpontosítunk, ahol méltó emberként viselkedünk, tiszteljük egymást és acsarkodásnak helye nincs.
A tavalyi rendezvényünk is ilyen hangulatban zajlott, most miért tennénk kivételt?


Ha valaki nem értené, vagy nem érezné a sorok olvasása közben ezt a „lébényi életérzést”, akkor most itt is bemutatjuk a város első image – értsd várost bemutató, promótáló – filmjét, amely éppen erről szól és ugyancsak a csütörtöki eseményen debütált.

Erről Kovács Gábor így nyilatkozott: „Fel vagyunk készülve, hogy a film akár megosztó is lehet. Amit mindenképpen tudni kell róla, hogy – image film révén - az érzelmekre apellál. A másik fontos szempont pedig, hogy egyértelműen az online térre készült."
A polgármester így fogalmaz a filmhez kötött elvárásaival kapcsolatban: „Szeressék még jobban a lébényiek Lébényt, otthonunkat! Akik pedig csak a távolból néznek ránk, azok irigyeljenek minket, mert van miért! Jöjjenek hozzánk bátran, minden jószándékú embert szeretettel várunk!”


Két fontos TIPP a filmhez:

1. Ne várjon történelmi visszatekintőt, mert csalódni fog! A gyors vágásokkal, meglepő képi fordulatokkal, valamint a zene dinamikájával fűszerezett videó valóban az online világ írott és íratlan szabályai szerint készült anyag.
2. Ha megnézte, nézze meg még egyszer!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére