Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Március 21. 17:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia, főkép: Biacsics Elvira

Országos Natúrparki Vetélkedő Kimlén

Országos Natúrparki Vetélkedő Kimlén

Március 20-án került sor Kimlén a Szigetköz Natúrpark idei első területi megmérettetésére, melyre a térség iskoláiból az 5-8. korosztály tanulóit invitálták.

A versenyen négy, 3 fős csapat vett részt, akik Dunaszigetről, Kimléről, Győrladamérról és Máriakálnokról érkeztek.

A diákok számára a szervezők 5 állomást alakítottak ki, tele gyakorlati és elméleti feladatokkal. Idén újdonságként szerepelt a vetélkedőn az a terepasztal, amely - a Szigetköz Natúrpark Egyesület egyik 2018-as projekt részeként - több településen is nagy népszerűségnek örvendett. A különlegesség Zokob Anett kavicsfestő művész alkotása.


A feladat itt a települések, azok helyi és természeti értékeinek ismerete, pontos földrajzi meghatározásai voltak.
De szerepelt a vetélkedőn túraútvonal összeállítás is, megadott szempontok alapján. A beszámolóban olyan összeállítást kellett a diákoknak prezentálni, amelyben bemutatják: milyen értékeket, látványosságokat mutatnának meg a barátaiknak?

Egy ilyen, tudás alapú, de mégis játékos rendezvényen elengedhetetlen a keresztrejtvény is, amely az országos natúrparkok ismereteiről érdeklődőtt, az országos versenyre készülve.

A natúrparki vetélkedő nyertesei:

Pitkó Gréta (Máriakálnok), Stipkovits Virág (Kimle), Lengyel Anna (Kimle) alkotta csapat. Gratulálunk!

A Szigetköz Natúrpark Egyesület idei célkitúzése a fiatalok helyi identitásának erősítése. Ehhez különböző környezeti-nevelési programmal és foglalkozásokkal készülnek. Ennek része volt a területi verseny is, melyről a diákok értékes nyereményekkel tértek haza, a fődíjasok pedig egy több napos, hollókői, teljes ellátással biztosított utazással gazdagodtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben