Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 22. 14:40, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Mini bölcsődét avattak Kimlén

Mini bölcsődét avattak Kimlén

2019. március 22-én mini bölcsődével gazdagodott Kimle Község Önkormányzata, ahol már folyamatosan fogadják a 3 évnél fiatalabb gyermekeket.

Az intézmény a Belügyminisztérium 9,5 millió Ft támogatásával valósult meg, melyet az önkormányzat 1,7 millió Ft-tal egészített ki. A bölcsi március 1-jén nyitotta meg kapuit. Jelenleg négy kétéves kisgyermek beszoktatása folyik, kéthetente két-két új kisgyermek érkezik még. A 8 fős keretre már most túljelentkezés van.

Eller Gizella, Kimle polgármestere minden támogatónak megköszönte a segítséget. Beszámolójában részletesen kitért arra, hogy a Szivárvány Óvodában kialakított bölcsődében milyen átalakításokra került sor.

A kivitelezést helyi vállalkozók végezték nagyon jó minőségben és pontosan határidőre! Az óvoda nyári leállása idején sikerült az átalakítási munkákat elvégeznie az SG 2003 Bt-nek, az asztalosmunkákat Grundtner Gábor és Gál Péter, a csőszerelést Mézes Attila, villanyszerelést a Vill-Ant Kft.végezte, a kerítéshez a Jimmy 13 Kft. a kérésünkre szivárványszínű befűző szalagot is legyártatott.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy a bölcsőde létrejöhessen. A pályázatot korábbi jegyzőnk, dr. Mátyus- Minkó Nikoletta írta, a szabályzatokat, a minibölcsi beindításához szükséges dokumentumokat már Frank Szilvia készítette, a szükséges eszközök beszerzésében rajta kívül Almásiné Tomasits Judit óvodavezetőnek is köszönetet kell mondanom. Ez igazi csapatmunka volt.

A szalagátvágási ceremónián Nagy István miniszter, a térség országgyűlési kéviselője valamint Széles Sándor kormánymegbízott is részt vett.

Nagy István köszöntőjében elmondta:

Ahol óvodák, bölcsödék létesülnek, ott elmondható, hogy kellő jövőkép van az emberekben. Látszik, hogy a helyiek tudatosan terveznek mind a helyben maradással, mind a családalapítással egyaránt és ezek nagyon pozitív dolgok.
Az ehhez hasonló elképzeléseket támogatja a magyar állam is:
A mini bölcsődék létesítésének lehetőségét a kormány annak érdekében teremtette meg, hogy szolgáltatás biztosításával a családoknak élhetőbb környezetet teremtsen. A kormánynak az a célja, hogy ne legyen akadálya a munkavállalásnak a gyerekvállalás, a gyerekvállalásnak pedig a munkavállalaás. Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a családoknak, amelyekbéen a szülők dolgoznak és három év alatti gyermeket vagy gyermekeket nevelnek.

A tárcavezető beszédében kiemelte:

Az elmúlt években több, mint 120 milliárd forintot fordítottak bölcsődei és óvodai férőhelyekre. Ebből csaknem ötezer új bölcsődei helyeth oztak létre és 11 ezret újítottak fel, az óvodák esetében pedig több, mint 3100 új hely és több, mint 58 ezer hely fejlesztése valósult meg.

Az ünnepi beszédeket követően a meghívottak is körbejárhatták az épületet. A bejárás közben a polgármesterasszony külön bemutatta az elvégzett munkálatok eredményeit:

Felújították az óvoda csoportszobáját, az előírásoknak megfelelően átalakították a mosdókat, új kerítést kapott a bölcsőde udvara, új bútorokat, beltéri és kültéri játékokat kerültek beszerzésre.

Az új mini bölcsődét Magyaros László atya áldotta meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.