Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. November 08. 20:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati hírek

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

November 5-én nyitotta meg kapuit Mosonszentmiklós első mini-bölcsődéje. Az önkormányzat 5 millió Ft-ot nyert pályázaton a bölcsőde kialakítására, melyhez 3 millió Ft önrészt kellett hozzátennie.

Mivel a működő óvoda egyik helyiségéből lett kialakítva a csoportszoba, ezért az átalakítások elvégzésére csak az óvoda nyári leállásakor és az azt megelőző rövid időszakban kerülhetett sor. Ekkor történt meg az épület belső átalakítása, a villanyszerelés, a festés, továbbá a szobai és udvari játékok, bútorok beszerzése. A szakhatósági eljárások sajnos egy kicsit elhúzódtak, emiatt csak november 5-én nyílt meg bölcsődénk 6 gyermekkel. A rövid ünnepségen Gyurós Lilla óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, a gyermekeket, a bölcsőde dolgozóit, a polgármestert és a jegyzőt. Röviden jómagam is üdvözöltem mindenkit, elmeséltem a bölcsőde létrejöttének körülményeit, mennyi munkát kellett elvégezni viszonylag rövid idő alatt, majd az óvodavezető ismertetője következett:

Mini-bölcsődénk most már elmondhatjuk - a mai naptól kezdve - egy csoporttal működik, mely 20 hetes kortól 3 éves korig fogadhatja a bölcsődéseket, 7 kisgyereket, vagy ha valamennyien 2 évesek, akkor 8 főt. Jelenleg 6 fő bölcsődés iratkozott be. Egy kisgyermeknevelő-bölcsődevezető Szabóné Takács Renáta Andrea és a két bölcsődei dajka Sterkovich Krisztina és Fink Éva gondozza-neveli őket.

Ezt követően Baranyai Ákos és édesanyja vágta át a szalagot, adta át így a bölcsődét hivatalosan is. Meglepetés is volt, egy látványos és finom torta a Halacska csoport jelével, melyből mindenki ehetett!

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 15. 20:30, csütörtök | Helyi

Pénteken kerül sor az Öttevény-Kunsziget kerékpárút átadó ünnepségére.

Kunsziget Község Önkormányzata és Öttevény Község Önkormányzata tisztelettel meghív minden érdeklődőt az Öttevény-Kunsziget kerékpárút átadó ünnepségére,

2018. November 15. 20:24, csütörtök | Helyi

Közmeghallgatás és lakossági fórum Héderváron

Minden érdeklődő lakost szeretettel várnak

2018. November 15. 00:00, csütörtök | Helyi

Polgármesteri évértékelő - Lébény

Kovács Gábor, Lébény polgármestere szeretettel hívja meg Önt és kedves családját a 2018-as év polgármesteri évértékelőjére.

2018. November 13. 12:34, kedd | Helyi

Ingyenes szűrővizsgálat Mosonszentmiklóson

Mosonszentmiklós Önkormányzata már régóta szervez egészségügyi szűrővizsgálatokat a lakosság részére, ez a szép hagyomány idén is folytatódik.