Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. November 08. 20:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati hírek

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

November 5-én nyitotta meg kapuit Mosonszentmiklós első mini-bölcsődéje. Az önkormányzat 5 millió Ft-ot nyert pályázaton a bölcsőde kialakítására, melyhez 3 millió Ft önrészt kellett hozzátennie.

Mivel a működő óvoda egyik helyiségéből lett kialakítva a csoportszoba, ezért az átalakítások elvégzésére csak az óvoda nyári leállásakor és az azt megelőző rövid időszakban kerülhetett sor. Ekkor történt meg az épület belső átalakítása, a villanyszerelés, a festés, továbbá a szobai és udvari játékok, bútorok beszerzése. A szakhatósági eljárások sajnos egy kicsit elhúzódtak, emiatt csak november 5-én nyílt meg bölcsődénk 6 gyermekkel. A rövid ünnepségen Gyurós Lilla óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, a gyermekeket, a bölcsőde dolgozóit, a polgármestert és a jegyzőt. Röviden jómagam is üdvözöltem mindenkit, elmeséltem a bölcsőde létrejöttének körülményeit, mennyi munkát kellett elvégezni viszonylag rövid idő alatt, majd az óvodavezető ismertetője következett:

Mini-bölcsődénk most már elmondhatjuk - a mai naptól kezdve - egy csoporttal működik, mely 20 hetes kortól 3 éves korig fogadhatja a bölcsődéseket, 7 kisgyereket, vagy ha valamennyien 2 évesek, akkor 8 főt. Jelenleg 6 fő bölcsődés iratkozott be. Egy kisgyermeknevelő-bölcsődevezető Szabóné Takács Renáta Andrea és a két bölcsődei dajka Sterkovich Krisztina és Fink Éva gondozza-neveli őket.

Ezt követően Baranyai Ákos és édesanyja vágta át a szalagot, adta át így a bölcsődét hivatalosan is. Meglepetés is volt, egy látványos és finom torta a Halacska csoport jelével, melyből mindenki ehetett!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 23. 14:08, szerda | Helyi

HŐNEL BÉLA magyaróvári építész életútja és rajkai épültei

A rajkai Faluházban, 2019. január 18. péntek 18 órakor Beregszászi Balázs, a MNL GYMSM Győri Levéltára Mosonmagyaróvári Fióklevéltára munkatársa tartott előadást, a magyaróvári építészről és rajkai kötődéseiről.

2019. Január 23. 12:53, szerda | Helyi

I. Szigetközi Vásár

Márciusban első alkalommal rendezik meg a Szigetközi kulturális és hagyomànyőrző vásárt Ásványrárón, amely szabadtéri gyermekprogramokkal is várja a látogatókat.

2019. Január 23. 10:34, szerda | Helyi

Téliesek az útviszonyok - óvatosan közlekedjenek!

Hajnal óta havazik Győr-Moson-Sopron megyében. Az utak havasak, hókásásak, a csúszós utak mellett helyenként ködös területek is nehezítik a közlekedést.

2019. Január 23. 09:31, szerda | Helyi

XVI. FLESCH TÁNCFESZTIVÁL

A Flesch Nonprofit Kft. tizenhatodik alkalommal rendez táncfesztivált, Mosonmagyaróváron. A versenyre a táncosok még 2019. február 15-ig jelentkezhetnek!