Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 08. 20:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati hírek

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

November 5-én nyitotta meg kapuit Mosonszentmiklós első mini-bölcsődéje. Az önkormányzat 5 millió Ft-ot nyert pályázaton a bölcsőde kialakítására, melyhez 3 millió Ft önrészt kellett hozzátennie.

Mivel a működő óvoda egyik helyiségéből lett kialakítva a csoportszoba, ezért az átalakítások elvégzésére csak az óvoda nyári leállásakor és az azt megelőző rövid időszakban kerülhetett sor. Ekkor történt meg az épület belső átalakítása, a villanyszerelés, a festés, továbbá a szobai és udvari játékok, bútorok beszerzése. A szakhatósági eljárások sajnos egy kicsit elhúzódtak, emiatt csak november 5-én nyílt meg bölcsődénk 6 gyermekkel. A rövid ünnepségen Gyurós Lilla óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, a gyermekeket, a bölcsőde dolgozóit, a polgármestert és a jegyzőt. Röviden jómagam is üdvözöltem mindenkit, elmeséltem a bölcsőde létrejöttének körülményeit, mennyi munkát kellett elvégezni viszonylag rövid idő alatt, majd az óvodavezető ismertetője következett:

Mini-bölcsődénk most már elmondhatjuk - a mai naptól kezdve - egy csoporttal működik, mely 20 hetes kortól 3 éves korig fogadhatja a bölcsődéseket, 7 kisgyereket, vagy ha valamennyien 2 évesek, akkor 8 főt. Jelenleg 6 fő bölcsődés iratkozott be. Egy kisgyermeknevelő-bölcsődevezető Szabóné Takács Renáta Andrea és a két bölcsődei dajka Sterkovich Krisztina és Fink Éva gondozza-neveli őket.

Ezt követően Baranyai Ákos és édesanyja vágta át a szalagot, adta át így a bölcsődét hivatalosan is. Meglepetés is volt, egy látványos és finom torta a Halacska csoport jelével, melyből mindenki ehetett!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 13:53, kedd | Helyi

XVIII. Néptáncfesztivál a Duna-Gyöngye Óvodában

Április 18-án került megrendezésre a XVIII. Népi Gyermekjáték és Gyermek Néptánc Fesztivál a dunaszentpáli Duna-Gyöngye Óvodában.

2019. Április 23. 07:00, kedd | Helyi

Menetrendi változások a tavaszi szünet alatt

Az ÉNYKK tájékoztatója a közlekedés rendjének változásáról

2019. Április 23. 00:00, kedd | Helyi

Kórustoborzó

A Győrzámolyi Bárdos Lajos Vegyes Kar szeretettel hívja és várja az énekelni szerető győrzámolyi és környékbeli Hölgyeket, Urakat,

2019. Április 23. 00:00, kedd | Helyi

Jobb ha el se dobod címmel újraindítja országos szemétgyűjtési akcióját a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. április 29-én újraindítja a korábbi sikeres szemétgyűjtési akcióját, immár „Jobb, ha el se dobod!” címmel.