Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 26. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Megyei művészeti kitüntetést kapott Palenik József

Megyei művészeti kitüntetést kapott Palenik József

2018. augusztus 16-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén a Megye Művészetéért Kormos István díjat vett át Palenik József, a Lajta Néptánc Együttes vezetője.

A kíváló néptáncos és vezető az ünnepély után adott szerkesztőségünknek interjút.

A Megye Művészetéért elismerő Kormos István-díjban részesült. Ez okot adhat egy kis szünetre, mérlegelésre vagy megy minden tovább a régi kerékvágásban?

Mostanában sokszor álltam meg és elgondolkodtam. Ezek a díjak, elismerések abban erősítenek meg, hogy észrevették azt a munkát, amit csinálunk és segítenek, hogy tovább folytassuk! Ez egy igazán közös csapatmunka, amit olyan családdal lehet csak megvalósítani, aki folyamatosan mellettem áll.
Aztán természetesen megy minden tovább, úgy mint eddig is…


Mire gondol ilyenkor az ember? Mi az, amiben számot vet?

Mindig arra gondolok, hogy jó érzés és büszke vagyok, hogy észrevették azt, amit csinálunk. Jól esik, hogy most megyei szinten is odafigyeltek arra a tevékenységre, azokra az értékekre, amiket ápolunk. És ez a legfontosabb!

Azért lesz egy kis idő az ünneplésre?

Igen. Innen Horvátországba utazom, ott van az együttes egy fesztiválon. Együtt biztos, hogy nagyot fogunk ünnepelni.

Említette, hogy mennek is tovább. Mi az, ami még 2018-ban vár az Lajta Néptán Együttesre?

Nagyon sok új anyagot tanulunk. Elterveztük, hogy a repertoár nagy részét lecseréljük és már elkezdtük az új táncok tanulását. 3-4 anyagot is célba vettük, de természetesen mellette a régi anyagokat is tovább visszük. Egy második műsor indul, hogy bármikor válogathassunk belőle.

Miért pont most?

Most érett meg a társaság arra, hogy ezt meg tudjuk csinálni. 15 fiú és 18 lány van az együttesben, akiknek jó része óvodás koruk óta táncol. Az előző repertoáron felnövekedve most érett meg a társaság, hogy nekiláthatunk még szebb, nehezebb anyagoknak is.

Palenik József és a Lajta Néptánc Együttes munkájához további sok sikert kívánunk!

Az Esterházy Palotában megtartott díjátadón elhangzott méltatásról és a további díjazottakról itt olvashat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.