Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. November 09. 09:12, hétfő | Helyi
Forrás: https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/megujult-novakpusztai-kulturhaz/

Megújult a novákpusztai Kultúrház

Megújult a novákpusztai Kultúrház

A Magyar Falu Program, a Szigetköz-Mosoni-Sík LEADER pályázatain keresztül, valamint önkormányzati finanszírozásból újulhatott meg a Kultúrház Novákpusztán. A felújított közösségi teret november 6-án adták át.

Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelte, a novákpusztai Kultúrház felújításaúj lendületet ad az itt élő emberek számára. A több, mint 300 lakosú településrész lakói büszkék arra, hogy itt élnek, ezért a mai nap valóban egy mérföldkő az életükben, így a beruházás mögött a település minden egyes lakóját kell látni, mert nekik, értük készült, az ő megújulásukat szolgálja.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, egész Győr-Moson-Sopron megyére jellemző a fejlődés, a megújulás. Elmondható, hogy a megye mind a 183 településén történt fejlesztés az utóbbi időben.

Eller Gizella, Kimle-Novákpuszta polgármestere rövid áttekintést adott a település és a Kultúrház történelméről, az évek során bekövetkezett változásairól, majd külön kiemelte a jelenlegi beruházásban részt vevő személyeket és vállalkozókat, vállalkozásokat, hiszen közülük többen is önkéntentes munkában vállalták a munkálatok elvégzését.

A felújítás több, mint 50 millió forintból valósult meg. A Magyar Falu Programban 20 millió forintot nyert Novákpuszta, 5 millió forint a Szigetköz-Mosoni-sík LEADER pályázaton keresztül érkezett, ezt egészítette ki Kimle-Novákpuszta Önkormányzata másfél millió forint önrésszel. A második ütemben végzett átalakítás teljes költsége 38 millió forint volt, a berendezés további 5 millió forintba került. Az Önkormányzat így összesen 23 millió forinttal egészítette ki a munkálatok költségeit.

Forrás:https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/megujult-novakpusztai-kulturhaz/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.