Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 10. 12:48, vasárnap | Helyi
Forrás: JTV – HT

Megújul Jánossomorján az Orvosi Rendelő

Megújul Jánossomorján az Orvosi Rendelő

Egészségházként újul meg az orvosi kombinát. Teljesen átalakítják az épület belső részeit, így a betegek számára is megfelelőbb szerkezet jön létre a várhatóan 60 milliós belső felújítás után.

A rendelő felújítási szándéka már tavaly felmerült a város részéről. Akkor sok egyeztetést is folytatott a polgármester és a városüzemeltető vezetője az itt dolgozókkal, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb megoldást dolgozhassák ki.

Tavaly még két ütemben, két év alatt tervezték elvégezni a belső felújítást, de főként a betegek összességében rövidebb akadályoztatása miatt maradtak az egy ütemnél, idén nyáron állnak neki a munkáknak. A tervek már csaknem teljesen készek.

Júliusban és augusztusban várhatóan a művelődési ház ad majd helyet az egészségügyi szolgáltatásoknak Jánossomorján. A meglévő helyet növelni nem tudják, de ésszerűbb átrendezéssel igyekeznek segíteni az orvosokat és a betegeket. A háziorvosi rendelők az épület gyógyszertár felőli részébe kerülnek. A közös várót is felújítják, kényelmesebb térrel és a rendelések ütemezésével oldják fel a zsúfoltságot. A másik szárny a védőnőknek nyújt majd megfelelőbb környezetet. De itt marad a gyermekorvos, a fizioterápia és az ügyelet is, ami háromágyasra bővül.

Az elektromos hálózatot teljesen megújítják, akadálymentes mosdó épül, új burkolatot kapnak a rendelők, és mindenhol kialakítanak egy helyiséget, ahol az orvos kettesben lehet majd a beteggel. A projekt a belső felújításokat érinti, de felmerült a gyalogjárdák és a parkolók bővítésének vizsgálata is.

A felújítást teljessé teszi, hogy kétéves átépítés után mára már megújult gyógyszertár várja itt a betegeket. Ezzel bővebb tereket, új szolgáltatásokat is nyújt a patika és gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé a több pénztár.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 13:53, kedd | Helyi

XVIII. Néptáncfesztivál a Duna-Gyöngye Óvodában

Április 18-án került megrendezésre a XVIII. Népi Gyermekjáték és Gyermek Néptánc Fesztivál a dunaszentpáli Duna-Gyöngye Óvodában.

2019. Április 23. 07:00, kedd | Helyi

Menetrendi változások a tavaszi szünet alatt

Az ÉNYKK tájékoztatója a közlekedés rendjének változásáról

2019. Április 23. 00:00, kedd | Helyi

Kórustoborzó

A Győrzámolyi Bárdos Lajos Vegyes Kar szeretettel hívja és várja az énekelni szerető győrzámolyi és környékbeli Hölgyeket, Urakat,

2019. Április 23. 00:00, kedd | Helyi

Jobb ha el se dobod címmel újraindítja országos szemétgyűjtési akcióját a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. április 29-én újraindítja a korábbi sikeres szemétgyűjtési akcióját, immár „Jobb, ha el se dobod!” címmel.