Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2019. Február 10. 12:48, vasárnap | Helyi
Forrás: JTV – HT

Megújul Jánossomorján az Orvosi Rendelő

Megújul Jánossomorján az Orvosi Rendelő

Egészségházként újul meg az orvosi kombinát. Teljesen átalakítják az épület belső részeit, így a betegek számára is megfelelőbb szerkezet jön létre a várhatóan 60 milliós belső felújítás után.

A rendelő felújítási szándéka már tavaly felmerült a város részéről. Akkor sok egyeztetést is folytatott a polgármester és a városüzemeltető vezetője az itt dolgozókkal, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb megoldást dolgozhassák ki.

Tavaly még két ütemben, két év alatt tervezték elvégezni a belső felújítást, de főként a betegek összességében rövidebb akadályoztatása miatt maradtak az egy ütemnél, idén nyáron állnak neki a munkáknak. A tervek már csaknem teljesen készek.

Júliusban és augusztusban várhatóan a művelődési ház ad majd helyet az egészségügyi szolgáltatásoknak Jánossomorján. A meglévő helyet növelni nem tudják, de ésszerűbb átrendezéssel igyekeznek segíteni az orvosokat és a betegeket. A háziorvosi rendelők az épület gyógyszertár felőli részébe kerülnek. A közös várót is felújítják, kényelmesebb térrel és a rendelések ütemezésével oldják fel a zsúfoltságot. A másik szárny a védőnőknek nyújt majd megfelelőbb környezetet. De itt marad a gyermekorvos, a fizioterápia és az ügyelet is, ami háromágyasra bővül.

Az elektromos hálózatot teljesen megújítják, akadálymentes mosdó épül, új burkolatot kapnak a rendelők, és mindenhol kialakítanak egy helyiséget, ahol az orvos kettesben lehet majd a beteggel. A projekt a belső felújításokat érinti, de felmerült a gyalogjárdák és a parkolók bővítésének vizsgálata is.

A felújítást teljessé teszi, hogy kétéves átépítés után mára már megújult gyógyszertár várja itt a betegeket. Ezzel bővebb tereket, új szolgáltatásokat is nyújt a patika és gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé a több pénztár.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 11:51, péntek | Helyi

Horváth Gyulától búcsúzunk...

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Horváth Gyula János a Szigetközi Tájvédelmi Körzet őrkerületvezetője február 19-én fiatalon, mindössze 58 éves korában, hirtelen fellépő betegség következtében elhunyt.

2019. Február 20. 12:36, szerda | Helyi

Bor- és sajtkóstoló est Lébényben

Lébény Város Önkormányzata egy különleges kulináris estre invitálja a minőségi bor- és sajtok iránt érdeklődőket!

2019. Február 20. 12:29, szerda | Helyi

Véradás Darnózselin és Mosonszentmiklóson

Ismét várják sok szeretettel a véradókat Darnózselin és Mosonszentmiklóson.

2019. Február 20. 11:30, szerda | Helyi

Farsangi mulatság pénteken Dunaszigeten!

Az eseményen bemutatkoznak a dunaszigeti zeneiskolás és táncos palánták!