Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. December 01. 16:43, szombat | Helyi
Forrás: Lébény.hu

Mályvatükör kiállítás

Mályvatükör kiállítás

2018. november 23-án egy különleges kiállítás megnyitójára került sor a lébényi Civil Centrumban. Lébény egy vándorkiállítás állomása lett.

A Mályvatükör elnevezésű tárlat a méhnyakrák megelőzésére hívja fel a figyelmet. Balogh Alex, aki a fotókat készítette, a rák emberi oldalára világít rá. 12 érintett nő érzelemit mutatja be, akik végigmentek a betegséggel járó megpróbáltatásokon. Minden nő esetében az az érzelem jelenik meg, amely számára a gyógyulása útján a legmeghatározóbb volt.


A képek egyszerre megrázóak és gyönyörűek. A környezetet úgy rendeztük be, hogy minden a nőkről és a nőiességről szóljon. A kiállítást „lébényi Mályvánk”, László-Rosta Zsanett nyitotta meg. Szavai közben mindannyiunk szemébe könny szökött, mondanivalója rendkívül felemelő volt. Az este rendhagyó volt, teljesen eltért az eddigiektől. Olyan rövid történetek kerültek felolvasásra, melyek az elfogadásról, a nőiességről és önmagunk szeretetéről szóltak.


A végén közös, kötetlen beszélgetésre került sor. Sajnos kevesen voltunk, de mindannyian különleges érzelmekkel tértük haza. Egyetlen dolgot szeretnénk már csak, hogy a kiállítást minél többen tekintsék meg! Ezt megtehetik december 5-ig hétfőn és szerdán 14.00-16.00 óráig, kedden és pénteken 9.00-11.00 óráig valamint előre egyeztetett időpontban (06-30/631-37-20).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.