Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyarország a világ tizenöt legbékésebb országa között

Magyarország a világ tizenöt legbékésebb országa között

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett csütörtökön, a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.

A brit lap a 2017-es globális békeindex (GPI) alapján készült ajánlójában úgy fogalmazott, a tizenöt ország mindegyike ideális úti cél a nyugodt pihenésre.

Az Institute for Economics and Peace (IEP) nemzetközi kutatóintézet, amelynek Sydneyben, New Yorkban és Oxfordban is vannak kutatóműhelyei, évente állítja össze a globális békeindexet olyan szempontok alapján, mint a közbiztonság, a bel- és a külföldi konfliktusok kiterjedése és a militarizáltság szintje.

Magyarország a 2017. évi rangsorban a tizenötödik lett, négy hellyel lépett előre az előző évhez képest. "Az ország fő nevezetessége történelmi kávéházakban és a díszes fürdőkben gazdag, vibráló fővárosa, Budapest" - írta ajánlójában a lap.

The Daily Telegraph utazási szakírója szerint Duna-parti szecessziós pompájával Budapest kifinomult romantikát ígér. "Míg a századfordulós homlokzatok, a régimódi kávéházak és az elegáns fürdők finoman leveszik az embert a lábáról, a gulyáskommunizmus maradványai és a város magával ragadó modern története izgalmassá teszik Budapestet."

Magyarországot Norvégia, Bhután, Ausztrália, Japán, Írország, Svájc, Kanada, Szlovénia, Csehország, Dánia, Ausztria, Portugália, Új-Zéland és Izland előzte meg a sorban.

A 2017-es globális békeindex utolsó három helyén Irak, Afganisztán és Szíria áll.

Címkék: békés, Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.