Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 16. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Letartóztatták a négyéves kislánya megerőszakolásával gyanúsított férfit

Letartóztatták a négyéves kislánya megerőszakolásával gyanúsított férfit

A bíróság elrendelte letartóztatását annak a férfinak, aki 4 éves kislánya megerőszakolásával gyanúsítanak - írta a törvényszék szombaton honlapján.

A rendőrség szerdán közölte, hogy egy ceglédi négyéves kislány sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt október 7-én indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

A Pest megyei nyomozók az üggyel összefüggésben gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a kislány 36 éves apját.

A törvényszék közleményben azt írták: megalapozott gyanú merült fel, hogy a gyanúsított október 7-én, a nevelése alatt álló kiskorú gyermekével "szexuális cselekményt végzett".

A megalapozott gyanú tárgyát képező kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegéből adódóan, illetve a középmértékes büntetéskiszabási szabályokra, valamint a terhelt külföldi kötődésére figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne, a bizonyítás eredményességét a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné.

Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van.

A bíróság arra jutott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt cél a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, valamint a terhelt és a büntetőeljárásban részt vevő más személyek viszonyára figyelemmel a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés (így távoltartás vagy bűnügyi felügyelet) alkalmazásával nem biztosítható.

Mindezeket figyelembe véve a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi letartóztatását, a kényszerintézkedés az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra január 14-ig tart.

A döntés ellen a gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan a bűnügyi felügyelet miatt (vállalná nyomkövető technikai eszköz viselését) fellebbezést jelentett be, a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.