Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Október 07. 13:31, csütörtök | Helyi

Letartóztatták a cserbenhagyót, alig egy hete szabadult a börtönből

Letartóztatták a cserbenhagyót, alig egy hete szabadult a börtönből

Letartóztatta a bíróság azt a 35 éves szlovák férfit, aki hétfő hajnalban két biciklist is elgázolt, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Hétfő hajnalban a 20 éves jánossoromrjai lány épp munkába indult, amikor egy sötét színű terepjáró halálra gázolta. A sofőr segítségnyújtás és megállás nélkül továbbhajtott, majd nem sokkal később Mosonmagyaróváron is elgázolt egy kerékpárost, aki információink szerint még most is válságos állapotban kórházban van. A rendőrség másnap fogta el a szlovák férfit, úgy tudjuk a Lajta lakópakban.

Bevitték az őrsre, ahol drogtesztet csináltak. Négyféle drogot mutatott ki a teszt a szervezetében. Tegnap döntött a bíróság előzetes letartóztatásáról, miután az ügyszés indítványt tett rá.

Az ügyészség indítványa szerint a 35 éves szlovák férfi hétfő hajnalban, 3.30 óra körül Jánossomorján ütötte el a kerékpársávon szabályosan haladó 20 éves fiatal nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A férfi megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A baleset helyszínén maradt alkatrészdarabok és a térfigyelő kamerafelvételek alapján sikerült azonosítani a terhelt által használt járművet. Ezután pedig állampolgári bejelentés alapján fogták el Mosonmagyaróváron a zavartan viselkedő
férfit. A terheltnél alkalmazott gyorsteszt négy kábítószernek minősülő hatóanyagra jelzett pozítív értéket.

Időközben a nyomozó hatóság látókörébe került egy másik eljárásban vizsgált, hétfőn, 5 óra körüli időben történt baleset is, melynél egy hasonló típusú és színű járművel, Mosonmagyaróvár belterületén ütöttek el egy szabályosan közlekedő kerékpárost. Az elkövető ezesetben is megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítja a nyomozó hatóság.

Információink szerint a férfi szeptember 29-én szabadult egy szlovák börtönből és már korábban is volt kábítószeres ügye. A bíróság elrendete előzetes letartóztatását.

Nyitókép: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése