Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 12. 16:34, szerda | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Leszoktatnák a kutyahúsról a vietnami főváros lakóit

Leszoktatnák a kutyahúsról a vietnami főváros lakóit

Le akarja szoktatni a kutyahúsfogyasztásról a vietnami főváros lakóit a hanoi (fotón) vezetés.

Nguyen Van Suu főpolgármester-helyettes kedden a főváros honlapján szólította fel a hanoiakat, hogy hagyjanak fel a kutyák húsának fogyasztásáról, mert az megütközést kelt az olyan országokból érkező külföldiekben, amelyekben tabu a kutyahús.

Ez a szokás károsan hat egy civilizált és modern főváros megítélésére - hangsúlyozza a közlemény.

A városvezetés közegészségügyi megfontolásokból is szeretné levetetni a kutyahúst a hanoiak étlapjáról. A keddi felhívás arra figyelmezteti a lakosokat, hogy a kutyahússal veszettség is terjedhet, idén eddig hárman haltak meg és további ketten fertőződtek meg e súlyos betegségben Hanoiban.

A főpolgármester-helyettes utasította a helyi önkormányzatokat, hogy tudatosítsák az emberekben azt a veszélyt, amelyet az étkezési célú kutyatartás jelent a veszettség terjedését illetően.

A kutya- és macskahús száműzése az étrendből része annak az országos akciótervnek is, amely 2021-ig teljesen fel akarja számolni a veszettséget Vietnamban.

Hivatalos adatok szerint 493 ezer kutyát és macskát tartanak Hanoiban, ezek 12,5 százalékát szánják étkezési célra.

Sok vietnami számára ínyencfalat a kutyahús, amelyről azt tartják, hogy fokozza az életerőt. Sokan mások azonban már kerülik a kutya- vagy macskahúst, mivel a szélesedő középosztályban mind többen tartanak állatot házi kedvencként.

A vietnami fővárosban mintegy ezer üzletben lehet kutyahúst vásárolni. A macskahús kevésbé népszerű, de vidéken még mindig beszerezhető.

Címkék: kutya, kutyahús, vietnám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.