Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 08. 12:18, hétfő | Helyi

Lesz Voluta és Szent István Napok is, június 20-án nyithat a könyvtár és a Futura

Lesz Voluta és Szent István Napok is, június 20-án nyithat a könyvtár és a Futura

Sajtótájékoztató a nyári rendezvényekkel kapcsolatban.

Hétfőn Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere és Csiszár Péter, a Flesch Károly Kulturális Központ ügyvezető igazgatója sajtótájékoztató keretében számolt be a nyári végi programokról. A város legnagyobb rendezvényét, a Szent István Napokat augusztus 20-án és 21-én rendezik. A járványhelyzet miatti korlátozások után ez lesz az első nagyrendezvény, amit megtartanak Mosonmagyaróváron. Idén is lesz Mesterségek utcája, szentmise, megemlékezés és átadják a Pro Urbe Mosonmagyaróvár-díjat is. Elkészítik a Szigetköz legnagyobb halászlevét, a fesztiválon pedig Majka és Curtis (augusztus 20.), valamint Rúzsa Magdi (augusztus 21.) fog fellépni.

„Az elmaradt Volutát is bepótoljuk – tette hozzá Csiszár Péter – igaz ezúttal nem fesztivál, hanem sárkányhajó verseny lesz. Sportrendezvényként, augusztus 22-én és 23-án tartjuk meg a Volutát, amire már várjuk a csapatok jelentkezését a Flesch Központban. A tervek szerint június 20-án a Huszár Gál Városi Könyvtár és a Futura is megnyithatja a kapuit. Emellett az elhalasztott makettkiállításról sem mondtunk le, az ősszel mindenképpen szeretnénk egy ilyen jellegű rendezvényt szervezni, akár egy konferencia keretében is.”

„Szerencsére Mosonmagyaróvárt a megbetegedések szempontjából nem érintette a koronavírus járvány, ezért a város és az emberek is szeretnének gyorsan visszatérni a rendes kerékvágásba – ezt már Dr. Árvay István mondta. A turizmus és a gazdaság megsínylette az elmúlt időszakot, ezért mi is igyekszünk ezeket az ágazatokat segíteni. A városi intézményekből senkit sem bocsájtottunk el, minden munkahelyet sikerült megtartanunk. Zajlik az új költségvetés kialakítása, hiszen az előre kalkulált bevételek nem úgy érkeznek a város kasszájában, ahogyan azt vártuk. Fontos számunkra, hogy felelősen gazdálkodjunk, hiszen az elmúlt időszak számunkra is sok váratlan dolgot hozott.”

Fontos dátumok:

Június 20.– újra kinyit a Huszár Gál Városi Könyvtár és a Futura (ha a járványhelyzet engedi)

Augusztus 20-21.Szent István Napok

Augusztus 22-23.Voluta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: