Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 14. 10:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Közútkezelő: osztrák ünnep miatt nagyobb forgalom az M1-M0-M5 útvonalon

Közútkezelő: osztrák ünnep miatt nagyobb forgalom az M1-M0-M5 útvonalon

Ausztriai munkaszüneti nap miatt megnövekvő forgalomra kell számítani keddtől az M1-M0-M5 útvonalon, ezért a közútkezelő úgy szervezi a fenntartási munkálatokat, hogy azok ne járjanak további korlátozással.

A közlemény szerint Ausztriában augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján munkaszüneti nap lesz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyenkor a vendégmunkások nagy része útra kel. Ezért az M1-M0-M5 útvonalon a szokásosnál élénkebb forgalom várható már kedd délutántól.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért a következő napokban úgy végzi az érintett útvonalon zajló üzemeltetési és fenntartási munkáit, hogy lehetőség szerint azok ne járjanak plusz forgalomkorlátozással. Továbbá folyamatos kapcsolatot tartanak fenn az osztrák autópálya-társasággal annak érdekében, hogy reagálni tudjanak a forgalmi helyzetekre.
Emlékeztetnek, hogy az M1-es autópályán, a Bicske és Tatabánya közötti felújítás helyszínén október végéig sávelhúzásos terelés van érvényben. Az autópálya kapacitása ugyanakkor változatlan, ugyanúgy 2x2 sávon haladhat a forgalom. Továbbá az M0-ás autóút déli szektorában az M6-os autópálya és az 51-es főút közötti szakaszon lévő hidakat teljes körűen felújítják, az út új tartós beton burkolatot kap, ami korlátozással jár.
Arról is beszámolnak, hogy a közútkezelő folyamatos kapcsolatot tart fenn az osztrák autópálya-kezelő céggel, az ASFINAG-gal, így első kézből jutnak információhoz, ha megnő a forgalom az osztrák autópálya-hálózaton. Ehhez tudják igazítani a "mozgó" tereléses munkákat is.
A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ha a következő napokban az M1-M0-M5 útvonalon szeretnének közlekedni, akkor még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál telefonon, vagy az utinform.hu weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.