Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Talpas Balázs, fotó: Bánhegyi István

Káposzta Fesztivál Máriakálnokon - képgalériával

Káposzta Fesztivál Máriakálnokon - képgalériával

A máriakálnoki Ballagó Idő Nyugdíjas Egyesület október 6-án immár saját rendezésben ötödször rendezte meg a már hagyományos Káposzta Fesztivált.

A rendezvényen a látogatók káposzta ételek garmadájával találkozhatott. Nehézzé téve a választást a finomabbnál-finomabb falatok közt, a káposztás rétestől, a székelykáposztáig.

A település fő utcáján a polgárőrök segítségére volt szükség a megnövekedett forgalom koordinálására. Ki gyalog, ki kerékpárral, ki autóval, ki éthordóval, ki éhes gyomorral érkezett e nemes rendezvényre.

A felállított sátor megtelt a déli harangszó után kezdődő étkezőkkel. Az ételek természetesen nem ingyen voltak kaphatóak, a bevétel a nyugdíjas klub és szervezeteinek működését segíti, a program pedig a település népszerűségét növeli.

Számos környező községből is ide látogattak a rendezvény hírére, ahol senki sem maradt étlen-szomjan.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 09:38, csütörtök | Helyi

Kik érted haltak, Duna szabályozás

Egy magányos fehér kő áll a Szigetközben, Ásványráró határában, a falutól keletre, az árvízvédelmi töltés és a Duna között.

2018. Október 17. 00:00, szerda | Helyi

Tökös délután Lébényben

Színes programokkal várja kicsiket és nagyokat a lébényi Közösségi Ház október utolsó napján.

2018. Október 17. 00:00, szerda | Helyi

Véradás és Egészségnap Darnózselin

Egészségfejlesztési Iroda alakult a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézetben, melynek feladata az egészségfejlesztési programok megvalósítása a Mosonmagyaróvári kistérségben.

2018. Október 15. 00:00, hétfő | Helyi

Bursa Hungarica Lébény

Lébény Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot felsőoktatási hallgatók számára.