Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Január 18. 16:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kábítószercsempész és -kereskedő bűnbanda ellen emeltek vádat

Kábítószercsempész és -kereskedő bűnbanda ellen emeltek vádat

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek egy bűnbanda öt tagja ellen, mert Hollandiából éveken át kokaint, extasyt és speedet csempésztek be Magyarországra - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a bűnbanda Hollandiában élő tagja 2015-ben egyezett meg szegedi barátjával abban, hogy kapcsolatai révén kábítószert juttat majd Magyarországra.

A drogok hollandiai beszerzéséhez szükséges készpénzt, a kinti tag jutalékát, valamint a kábítószer-csomagokat egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó bűntárs segítségével hozták Magyarországra.

A banda 2018 nyaráig legalább 68 kilogramm speedet, 68 ezer extasy tablettát szerzett be. A drogot az üzletet finanszírozó szegedi tag adta tovább nagyobb tételben az orosházi és kiskunhalasi kereskedő társuknak.

A kiskunhalasi elkövető kokainnal átitatott és macskaalomba rejtett szövetanyagból - a hollandiai társ által beszerzett úgynevezett felütőanyag segítségével - a küldeményekből 11 kilogramm kokaint nyert ki, amelyet Budapesten értékesítettek.

A bűnbanda tagjai egymás között virágnyelven beszéltek: az adott kábítószer fajtára használt kifejezéssel - "orchidea", "kóla", "olaj", "rózsa" - közölték egymással telefonon, mikor, milyen drogból, mekkora mennyiségre van szükségük.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy közúti ellenőrzésen a fuvarozást végző tagnál kokaint, kannabiszt és amfetamint találtak, amelynek kábítószer-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának ötszöröse volt.

A megyei főügyészség a bűnbanda mind az öt - letartóztatásban lévő, illetve bűnügyi felügyelet alatt álló -tagjára fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozza a Kecskeméti Törvényszéknek - írta Gyugyi Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során