Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. December 01. 14:15, szombat | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Jánossomorja történetének legnagyobb kerékpárút fejlesztése valósult meg

Jánossomorja történetének legnagyobb kerékpárút fejlesztése valósult meg

2018. november 30-án hivatalosan is átadták az új kerékpárutat Jánossomorján.

Az új útszakasz egy részét Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke és Lőrincz György polgármester kerékpáron is kipróbálta.

2017-ben nyert az a benyújtott TOP (TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00015 azonosító számú) pályázat, melynek keretében 348 millió forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült Jánossomorja. belterületi kerékpárút kialakítására. – kezdte köszöntő beszédét Nagy István.

A 4.3 km hosszú új kerékpárút tudatosan és tervszerűen szeli át a várost és köti össze a különböző csomópontokat, tovább növelve a város infrastruktúráját. A szükséges beruházás a későbbiekben közös munkával tovább bővíthető lesz Andau (Ausztria), Mosonmagyaróvár és Csorna felé.

Kívánom, hogy a város lakói használják sokáig a biztonságosan kialakított, ma átadott új útszakaszokat!

– tette hozzá.

Lőrincz György, Jánossomorja polgármestere beszédében kiemelte

Régi vágya volt a településnek a kerékpárút megépülése. Jó néhány folyamaton ment keresztül, mire megvalósulhatott. A fejlesztés részeként egy kerékpárforgalmi hálózati terv elkészítésével és elfogadtatásával kellett kezdeni a munkálatokat, melyeket az engedélyezési és kiviteli tervek követtek. A beruházást két kivitelező nyerte el a közbeszerzésen: a MAKADÁM Kft.és az Útkorona Kft.

A beruházásban nemcsak kerékpárút megépítésére, hanem járda-felújításra és teljes útfelújításra is sor került egyes szakaszokon.

Az új fejlesztés ismertetéseit Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke folytatta.

Egy város nem attól lesz város, hogy a dokumentumokban mi szerepel, hanem attól, hogy megtalálhatóak-e az adott térségben a polgári élethez szükséges szolgáltatások. Jánossomorján is egy hiánypótló beruházás valósult meg. Nemcsak egy szimpla kerékpárút épült, hanem egy komplett hálózat, ami lehetővé teszi, hogy ezek után már két keréken is biztonságosan lehessen közlekedni a városban.

Meggyőződésem, hogy ha a kerékpározás szabályait a gyerekekkel megszerettetjük, akkor van esélyünk arra, hogy ezek a gyerekek felnőtt korukban is kerékpározzanak.

Az elnök hangsúlyozta: A megyében 2.5 millió tonna az éves szén-dioxid kibocsátás, míg az erdeink ennél kevesebb, mint 10 %-át képesek feldolgozni. Ennek következményeként, ha minél többen választják a kerékpározást, annál inkább javulhatnak az említett értékek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.