Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Május 14. 13:47, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Ittasan vezetett, árokba hajtott, leesett egy padról, megsérült

Ittasan vezetett, árokba hajtott, leesett egy padról, megsérült

Furcsa történet.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. május 13-án 20 óra 25 perckor, miszerint Bőnyön, a Szabadság utcában egy személygépkocsi árokba hajtott és a jármű vezetője nyilvánvalóan ittas állapotban van. A helyszínre érkező járőr megállapította, hogy a férfinek segítséget nyújtók az 54 éves helybéli lakost kisegítették az autóból, majd egy padra ültették, ahonnan erősen ittas állapota miatt leesett és fejét a járdaszegélybe ütve megsérült.

A jármű utasterében a rendőrök több - kiürített - italos üveget találtak, a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter is pozitív értéket mutatott, ezért tőle egészségügyi ellátása során további mintavételről intézkedtek. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy a járművezető nem tartotta magánál vezetői engedélyét, ugyanis annak érvényessége 2019. október 9-én lejárt.

A Győri Rendőrkapitányságon az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 269 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést és négy gépjárművezető esetében jelzett pozitív értéket a műszer.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak.Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.