Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Június 01. 08:48, kedd | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés a Szigetközben

Ismét szúnyoggyérítés a Szigetközben

Négy megye 28 településén kémiai módszerrel, míg hét megyében biológiai eljárással védekeznek a szúnyogok ellen a szakemberek. A Szigetközben 700 hektáron folyik földi biológiai gyérítés.

Az esős időjárás és a folyók magasabb vízszintje miatt több térségben alakultak ki a szúnyoglárvák számára ideális tenyészőhelyek. A héten a Szigetközben, a Dunakanyarban, Csepel-szigeten, Dunaújváros és Szekszárd térségében, a Velencei-tónál és az Ipoly mentén biológiai módszerrel végeznek földi lárvagyérítést.

A kezeléseket késő este és éjszaka végzik, autóról minimális mennyiségű irtószert juttatnak ki. A vegyszer ebben a mennyiségben emberekre, háziállatokra és növényekre nem ártalmas, néhány óra alatt lebomlik, az éjszakai permetezés miatt pedig a méhekre sem jelent veszélyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma