Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 04. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Ingyen temetést kaptak ajándékba a murmanszki háborús veteránok

Ingyen temetést kaptak ajándékba a murmanszki háborús veteránok

Morbid ajándékot: ingyenes temetésről szóló tájékoztatót kaptak ajándékba a Győzelem napja előtt az oroszországi Murmanszkban élő második világháborús veteránok.

A Katonai Emlékezet nevű orosz vállalat furcsán időzítette levele kiküldését az idős embereknek, amelyben arról értesítette őket, hogy jogosultak az állami költségvetésből fizetett temetésre.
Nyina Kuznyecova, akit 1943 januárjában vonultattak be a Vörös Hadseregbe, rosszul lett az értesítés hatására. "Eljött az idő, meg kell halnunk, és akkor május 9. előtt a köszöntés helyett ilyen leveleket küldenek nekünk" - panaszkodott az idős asszony a TV-21 helyi televíziónak. Az Északi-sarkkörnél hasonló levelet kapott minden második világháborús veterán - tudta meg a Flashnord hírügynökség az orosz posta helyi fiókjától.
A Katonai Emlékezet Zrt. murmanszki kirendeltségénél elmondták, hogy nem akarták megbántani a veteránokat. "Ez egy temetési szolgáltatási tájékoztató. És akkor mi van ebben? Talán nálunk nincsenek temetések az országban? Talán itt csak a veteránok halnak? Nevetséges. Nem azt írtam a levélben, hogy +várom önt+. Azt írtam le, milyen kedvezmények vannak" - nyilatkozta értetlenül Alekszandr Belikov, a cég kirendeltségvezetője.
A Flashnord orosz hírügynökség emlékeztetett arra, hogy nem ez volt az első ilyen "baki" Murmanszkban. Februárban a Haza Védelmezőinek Napján egy amerikai repülőgép-anyahajó fényképével jelent meg az Esti Murmanszk című lap címlapján a sarkköri orosz kikötőváros polgármesterének köszöntője.
Az orosz állam továbbra is nagy jelentőséget tulajdonít a Nagy Honvédő Háború még élő résztvevői erkölcsi és anyagi megbecsülésének, ők állnak a május 9. Győzelem napi ünneplés középpontjában.
A moszkvai Vörös téren rendezik meg idén is a legnagyobb és leglátványosabb oroszországi katonai díszszemlét, amelyre a katonai egységek napok óta készülnek.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.