Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: szöveg és fotó: Talpas Balázs

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Az Idősek Napján a templomi mise után terített asztalok várták Darnózseli 65 év feletti szép korú lakóját a Sportcsarnokba.

Darnózseli Önkormányzata, a Vöröskereszt helyi szervezete és az Őszirózsa Nyugdíjasklub Egyesület közösen szervezte e hagyományos rendezvényt.

Fazekas Zoltán polgármester és Bérces Jánosné ünnepi köszöntője után gyertyát gyújtottak azokért, akik már nem tehették tiszteletüket az ünnepségen. A helyi Gólyavár Óvoda nagycsoportja mutatta be táncos-énekes műsorát, a vendégek között helyet foglaló nagyszülőknek is mosolyt csalva az arcukra. Az iskola diákjainak érdekes műsorát is tapssal jutalmazták, különösen Bertalan Tamara hegedűjátékát, végül a "Nem csak a húszéveseké a világ" c. dal ritmusaira a diákok az idősek közül választottak táncpartner egy kör erejéig.

Természetesen a nyugdíjas klub énekkara és tréfajelenete is lehetőséget kapott a szereplésre, tapssal jutalmazta őket a közönség. Karsai Klári és László Attila, a helyi iskola tanárai, valamint Kőszegi-Németh József a beledi iskola vezetője, fergeteges műsorukkal késztették nevetésre, nótaszóra és tapsra az időseket.

Ezen alkalomból köszöntötték azokat az időseket, akiknek kerek évszámot ért el a felettük eltelt évek száma. A férfiak egy-egy üveg bort kaptak, a hölgyek pedig egy csokor virágot. Az ünnepség a helyi Horgony Büfé által készített ízletes vacsorával folytatódott, miközben Talpas Balázs által készített szigetközi fotóit tekinthették meg, majd a zene és a nótaszó következett az igazán jó hangulatú „Községi Idősek Napja” rendezvényen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 11:51, péntek | Helyi

Horváth Gyulától búcsúzunk...

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Horváth Gyula János a Szigetközi Tájvédelmi Körzet őrkerületvezetője február 19-én fiatalon, mindössze 58 éves korában, hirtelen fellépő betegség következtében elhunyt.

2019. Február 20. 12:36, szerda | Helyi

Bor- és sajtkóstoló est Lébényben

Lébény Város Önkormányzata egy különleges kulináris estre invitálja a minőségi bor- és sajtok iránt érdeklődőket!

2019. Február 20. 12:29, szerda | Helyi

Véradás Darnózselin és Mosonszentmiklóson

Ismét várják sok szeretettel a véradókat Darnózselin és Mosonszentmiklóson.

2019. Február 20. 11:30, szerda | Helyi

Farsangi mulatság pénteken Dunaszigeten!

Az eseményen bemutatkoznak a dunaszigeti zeneiskolás és táncos palánták!