Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: szöveg és fotó: Talpas Balázs

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Az Idősek Napján a templomi mise után terített asztalok várták Darnózseli 65 év feletti szép korú lakóját a Sportcsarnokba.

Darnózseli Önkormányzata, a Vöröskereszt helyi szervezete és az Őszirózsa Nyugdíjasklub Egyesület közösen szervezte e hagyományos rendezvényt.

Fazekas Zoltán polgármester és Bérces Jánosné ünnepi köszöntője után gyertyát gyújtottak azokért, akik már nem tehették tiszteletüket az ünnepségen. A helyi Gólyavár Óvoda nagycsoportja mutatta be táncos-énekes műsorát, a vendégek között helyet foglaló nagyszülőknek is mosolyt csalva az arcukra. Az iskola diákjainak érdekes műsorát is tapssal jutalmazták, különösen Bertalan Tamara hegedűjátékát, végül a "Nem csak a húszéveseké a világ" c. dal ritmusaira a diákok az idősek közül választottak táncpartner egy kör erejéig.

Természetesen a nyugdíjas klub énekkara és tréfajelenete is lehetőséget kapott a szereplésre, tapssal jutalmazta őket a közönség. Karsai Klári és László Attila, a helyi iskola tanárai, valamint Kőszegi-Németh József a beledi iskola vezetője, fergeteges műsorukkal késztették nevetésre, nótaszóra és tapsra az időseket.

Ezen alkalomból köszöntötték azokat az időseket, akiknek kerek évszámot ért el a felettük eltelt évek száma. A férfiak egy-egy üveg bort kaptak, a hölgyek pedig egy csokor virágot. Az ünnepség a helyi Horgony Büfé által készített ízletes vacsorával folytatódott, miközben Talpas Balázs által készített szigetközi fotóit tekinthették meg, majd a zene és a nótaszó következett az igazán jó hangulatú „Községi Idősek Napja” rendezvényen.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 01:08, hétfő | Helyi

Hulladékszállítási időpontok Dunaszigeten az ünnepek alatt

2018. December 17. 00:39, hétfő | Helyi

Tájékoztató a GYHG Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatok ünnepi nyitvatartási rendjéről

A GYHG Nonprofit Kft. és a GYŐR-SZOL Zrt. tájékoztatja ügyfeleit,

2018. December 16. 13:37, vasárnap | Helyi

Településfejlesztés Lébényben

Újragondolt településfejlesztési tervekkel segíti Lébény Önkormányzata a városszépítési folyamatokat.

2018. December 16. 10:54, vasárnap | Helyi

Egészségház épült Rajkán

Közel 400 millió forint összköltségvetésű egészségügyi épületkomplexumot adtak át december 15-én, Rajkán.