Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: szöveg és fotó: Talpas Balázs

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Az Idősek Napján a templomi mise után terített asztalok várták Darnózseli 65 év feletti szép korú lakóját a Sportcsarnokba.

Darnózseli Önkormányzata, a Vöröskereszt helyi szervezete és az Őszirózsa Nyugdíjasklub Egyesület közösen szervezte e hagyományos rendezvényt.

Fazekas Zoltán polgármester és Bérces Jánosné ünnepi köszöntője után gyertyát gyújtottak azokért, akik már nem tehették tiszteletüket az ünnepségen. A helyi Gólyavár Óvoda nagycsoportja mutatta be táncos-énekes műsorát, a vendégek között helyet foglaló nagyszülőknek is mosolyt csalva az arcukra. Az iskola diákjainak érdekes műsorát is tapssal jutalmazták, különösen Bertalan Tamara hegedűjátékát, végül a "Nem csak a húszéveseké a világ" c. dal ritmusaira a diákok az idősek közül választottak táncpartner egy kör erejéig.

Természetesen a nyugdíjas klub énekkara és tréfajelenete is lehetőséget kapott a szereplésre, tapssal jutalmazta őket a közönség. Karsai Klári és László Attila, a helyi iskola tanárai, valamint Kőszegi-Németh József a beledi iskola vezetője, fergeteges műsorukkal késztették nevetésre, nótaszóra és tapsra az időseket.

Ezen alkalomból köszöntötték azokat az időseket, akiknek kerek évszámot ért el a felettük eltelt évek száma. A férfiak egy-egy üveg bort kaptak, a hölgyek pedig egy csokor virágot. Az ünnepség a helyi Horgony Büfé által készített ízletes vacsorával folytatódott, miközben Talpas Balázs által készített szigetközi fotóit tekinthették meg, majd a zene és a nótaszó következett az igazán jó hangulatú „Községi Idősek Napja” rendezvényen.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 09:38, csütörtök | Helyi

Kik érted haltak, Duna szabályozás

Egy magányos fehér kő áll a Szigetközben, Ásványráró határában, a falutól keletre, az árvízvédelmi töltés és a Duna között.

2018. Október 17. 00:00, szerda | Helyi

Tökös délután Lébényben

Színes programokkal várja kicsiket és nagyokat a lébényi Közösségi Ház október utolsó napján.

2018. Október 17. 00:00, szerda | Helyi

Véradás és Egészségnap Darnózselin

Egészségfejlesztési Iroda alakult a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézetben, melynek feladata az egészségfejlesztési programok megvalósítása a Mosonmagyaróvári kistérségben.

2018. Október 15. 00:00, hétfő | Helyi

Bursa Hungarica Lébény

Lébény Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot felsőoktatási hallgatók számára.