Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 22. 22:58, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Központ

Idén is megrendezésre kerül a Flesch Zenei Hét

Idén is megrendezésre kerül a Flesch Zenei Hét

Az elmúlt évben útjára indított, nagy sikerű rendezvény célja, hogy helyi zenekarok mutatkozzanak be a város különböző pontjain.

A hét minden napján, a város különböző „teraszain” találkozhatnak zenészeinkkel. A program összeállításában a szervezők igyekeztek, lehetőség szerint minél több zenei stílust bemutatni.

Így június 3-án a Fűszerkertben a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarának és a Mosonyi Mihály Zeneiskola Vonós zenekarának közös koncertjét hallgathatják.
Június 4-én a Központ Bisztró teraszán Takács András, aki számos zenekar oszlopos tagja, ismét egy különleges, színes formációval lép a közönség elé. Zenész barátaival a pop-rock zeneirodalom legnagyobbjai közül válogat az estére, amit az általa hívott énekesek válogatott dalokkal tesznek igazán emlékezetessé. Június 5-én a mosoni Biczó Strandbüfé teraszán a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes tagjai várják az ütőhangszeres zene iránt érdeklődőket.

A tavalyi évhez hasonlóan, hatodikán, erre az alkalomra megnyitja kapuját az M-Club (volt Balaton vendéglő) terasza, ahol a PinkMist zenekar fogadja azokat, akik szeretik a keményebb zenei stílust. A 2017-ben alakult zenekar egyediségét az adja, hogy a keményebb zenei stílust keverik a modernebb pop hangzással, amihez néhol szarkasztikus, néhol érzelem dús ének társul.

Fergeteges Swing élményre számíthatnak azok, akik június 7-ét a Flesch Központ teraszán töltik, ahol először városunkban, a 2018 januárjában alakult Local Vintage Company várja a swing zenét kedvelőket. A 11 tagú csapat minőségi élőzenét kínál, időutazással egybekötve. A legendás békebeli időszak hangzása, látványa elevenedik meg a színpadon. Örökzöld klasszikusok és mai ismert slágerek feldolgozásai hangzanak el, ellenállhatatlan swing stílusban.


A teraszkoncertekre a belépés díjtalan! A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében várja az érdeklődőket. A koncertek előtt és után találkozhatnak munkatársaikkal, ismerkedhetnek szolgáltatásaikkal.
A hét a Moson Big Band szokásos Garden Party-jával zárul, amely az elmúlt évekhez hasonlóan a Vár-tónál kap helyet. A koncert a zenekar saját rendezése, jegyekkel kapcsolatos információért a zenekar tagjaitól lehet érdeklődni!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.