Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. November 14. 10:14, kedd | Helyi
Forrás: cafepr

Győri cégek az ország legszerethetőbb munkáltatói között

Győri cégek az ország legszerethetőbb munkáltatói között

Több mint 400 hazai cég indult neki, hogy megnyerje a díjat. 107 munkahely bizonyította a Szerethető Munkahely Díj során, hogy érdemben tesz kollégái megtartásáért, köztük 2 győri telephelyű cég került a legjobbak közé.

A kis- és középvállalkozások életét egyre jobban megnehezítő munkaerőhiány miatt kiéleződik a verseny a munkáltatók között.

Az eredmények szerint a technológia ipari kisvállalkozásokban a legjobb dolgozni itthon. A bemutatott jó gyakorlatok egyedülálló ötletgyűjteményül szolgálhatnak a kollégák megtartásáért harcoló hazai vállalkozásoknak.

A magyar kis- és középvállalkozásoknak egyre inkább küzdenek a munkaerőhiánnyal egy nemrégiben közzétett kamarai elemzés szerint . A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett, a vállalatvezetők 60 százalékának1 a dolgozók megtartása okoz nehézséget.

A DreamJo.bs állásportál szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahely Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon százával vannak olyan cégek, amelyek tesznek azért, hogy hosszabb távon is sikeresen tartsák meg munkatársaikat. A versenyre többszáz, 250 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozás nevezett. A pályázatok elbírálásában bárki részt vehetett, aki jelentkezett zsűritagnak a díj weboldalán.

Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek szakmai fejlődési lehetőségeik, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak ott a piaci csábítások ellenére is. A zsűri – az egyenlő esélyek szem előtt tartása érdekében - 10 véletlen szerűen kiválasztott képes- szöveges önjellemzés alapján osztályozhatta ötös skálán, mennyire lehet öröm az adott cégnél a munka.

A majdnem 600 fős önkéntes zsűri, közel 3000 leadatott szavazata alapján a legtöbb pontot kapott – az eredetileg tervezett 100 helyett, pontegyenlőség miatt - 107 cég nyerte el és használhatja egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet. Köztük Győr legszerethetőbb munkahelyei:

A díjazott cégek teljes listája a szerethetomunkahelyek.hu weboldalon megtalálható.

Felkerült győri cégek:

  • Attrecto Next Tech Digital Solutions
  • DIADEM® APP Kft.

A győztes cégek legnagyobb része, közel 60 százaléka 50 főnél kevesebbet foglalkoztató kisvállalkozás. Nagyon örülünk, hogy a versenyen keresztül ők is be tudtak mutatkozni, hiszen ahogy a legfrissebb kamarai adatokból is látszik, éppen számukra okoz különösen nagy problémát a munkaerőhiány” – értékelte az eredményeket Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója. „A versenyre benyújtott pályázatokkal a fővárosi és vidéki vállalakozások egyaránt bebizonyították, hogy több olyan munkahely is van Magyarországon, ahová még hétfőnként is érdemes bejárni dolgozni. Bízunk benne, hogy a szerethető cégek jó gyakorlataiból ötletet meríthetnek a hazai vállalkozások, így egyre több cég teremthet olyan környezetet, ahol hosszútávon is szívesen maradnak a kollégák”– tette hozzá.

A verseny eredményei szerint az ország legszerethetőbb munkahelyeinek 41 százaléka a technológia ipar szereplője, de kerültek a legjobbak közé mások mellett a szolgáltatás, az építészet, ingatlanpiac és az oktatás területén tevékenykedő vállalkozások is.

A verseny még nem ért véget, hiszen a november 24-ei ünnepélyes díjátadón a Coca Cola Magyarország, az Invitel, a CIB Bank a Café PR és a CX-Ray képviselőiből álló szakmai zsűri négy különdíjat és értékes nyereményeket oszt ki a Magyarország 107 legszerethetőbb kis- és középvállalkozása között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.