Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Január 13. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: http://malyvavirag.hu

Felhívás! Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete

Felhívás! Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete

A 2017-es évben Lébény szervezte az egyik legsikeresebb programot. Nagykövetük László-Rosta Zsanett volt. A városban még egy mese is született a szűrésről és a védőoltásról a helyi polgármester, Kovács Gábor tollából.

Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten (jan. 27-febr.3.), hogy minél több nőben tudatosítsuk, a méhnyakrák megelőzése ma már legnagyobb részt rajtunk múlik!

A Mályvavirág Alapítvány országos programot hirdet a jövő évi Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

Kezdjük a 2018-es évet együtt, a méhnyakrák prevenció jegyében!

A 2015. évi “Gyöngyözön” programunkhoz 44, 2016-oshoz 70 és 2017-eshez 88 település csatlakozott Mályvavirág Nagykövetekkel.

A gyöngy megmozgatta a településen élőket: egyfelől tudatosítjuk bennük a méhnyakrák megelőzés lehetőségét és fontosságát, másfelől együtt lehettek, és karkötőket fűztek azoknak a nőknek, akik méhnyakrákműtétre vártak. Ez a segítés ereje: jót tenni másokért is!

A települések egy szabadon választott központi helyen (pl. művelődési ház, közösségi ház, bevásárlóközpont, iskola, színház, stb.) mályvaszínű vagy rózsaszín gyöngyöt fűznek együtt és közben kötetlen, fesztelen módon, tabuk nélkül beszélgetnek a szűrésről, a védőoltásról, a saját, egyéni szerepünkről a méhnyakrák megelőzésében.

A gyöngy a méhnyakrákot okozó HPV elleni védelmet szimbolizálja.

A 2018-es programunk címe: Gyöngyöm

Az aktivitás során minél többen, nők, férfiak, gyerekek, fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Az aktivitás sikerét segítheti:

● Helyi rádió, TV előzetes bevonása figyelemfelhívásként, és akár a fűzésről közvetítés élőben is.

● Szükséges lehet egy helyi gyöngyös, aki esetleg támogatásként ad gyöngyöket (vagy az önkormányzat ezzel megtámogatja a helyi programot).

● Lehet a fűzés mellé kisebb koncertet vagy egyéb programot szervezni, ez segít, hogy minél több mindenkit megmozgassunk.

A Mályvavirág Alapítvány tájékoztató anyagot postai úton és Power Point prezentációt, meghívó- és plakáttervet, Facebook posztokat biztosít a résztvevő városoknak, településeknek. Kérjük, december 20-ig jelezzék, mennyi tájékoztató anyagot kérnek, illetve tudnak-e vetíteni a rendezvényen. A közös készülést segítendő létrehoztunk egy Facebook csoportot, a „Mályvavirág Szervezők 2017-2018”-at, ami lehetővé teszi a gyors kommunikációt, a többiek programjának megismerését és az inspirálódást.

Mind a szűréssel, mind a védőoltással kapcsolatban számos tabu illetve tévhit él a nőkben. Kérjük, gyűjtsék össze azokat a kérdéseket, amik Önöknél felmerülnek, és erre a prezentációban külön kitérünk. Köszönjük, hogy segíti Ön is azzal a munkánkat, hogy hiteles információ jusson el a nőkhöz a megelőzésről.

Fontos kiemelni, hogy nem ragaszkodunk ahhoz, hogy pont a Megelőzési Héten legyen az aktivitás, lehet akár előtte vagy kicsit később is.

Kérjük a csatlakozási szándékot az info@malyvavirag.hu e-mail címre jelezd, és egy jelentkezési lap kitöltését fogjuk kérni Tőled! Ugyanitt bármilyen további kérdés esetén, állunk rendelkezésre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni