Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. November 23. 14:59, péntek | Helyi
Forrás: Police.hu

Fának ütközött egy személyautó Máriakálnoknál

Fának ütközött egy személyautó Máriakálnoknál

A Máriakálnokon balesetet okozó sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott .

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 1406-os számú úton Máriakálnok belterületén 2018. november 21-én 16 óra 15 perckor. Egy 45 éves férfi közlekedett a Rákóczi utca felől Mosonmagyaróvár irányába, amikor a jobbra ívelő úttestről letérve elvesztette irányítását járműve felett és a menetiránya szerinti bal oldali útpadkán keresztül hajtva egy fának ütközött.

A baleset során az autó sofőrje és két utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

A rendőrök az autó vezetőjével szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Az intézkedők a helyszínen megállapították azt is, hogy a jármű sofőrje érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, illetve az ő és egyik utasa biztonsági öve nem volt becsatolva.

A mosonmagyaróvári rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Szent István út és a József Attila utca kereszteződésében 2018. november 21-én 19 óra 10 perckor. Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök alkoholtesztert is alkalmaztak a járművezetőkkel szemben. Az akció során egy 27 éves helyi sofőr esetében mutatott pozitív értéket az eszköz. A jármű vezetője az intézkedés alatt zavartan viselkedett, ezért a járőrök átvizsgálták ruházatát és a kabátjának zsebéből kábítószergyanús növényi származék és egy daráló került elő.

Az intézkedők a sofőrt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az eset körülményeit a mosonmagyaróvári rendőrök büntetőeljárások keretében vizsgálják.

Ugyanezen a napon a soproni és a győri járőrök is közlekedésrendészeti akciót tartottak. Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök alkoholtesztert is alkalmaztak a járművezetőkkel szemben. A Győri és a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén összesen két sofőr esetében mutatott pozitív értéket az eszköz. Az intézkedők a sofőröket további mintavételre az illetékes rendőrkapitányságokra előállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a