Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Augusztus 12. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Evezd körbe Kimlét!

Evezd körbe Kimlét!

\"Evezd Körbe Kimlét\" e mottóval szálltak vízre az evezősök a Mosoni-Duna Kimlei szakaszán.

A helyi Polgárőrség évekkel ezelőtt teremtett hagyományt az évenkénti evezős versenyekből, melyhez kiváló adottságokkal rendelkezik Kimle, a települést átszelő Mosoni-Duna által. Idén is sor került e nemes kezdeményezésre az önkormányzat és a helyi civil szervezetek hathatós segítségével.

Budapesttől Levélig, számos településről érkeztek evezősök, fiatalok-idősebbek, lányok és fiúk, hogy összemérjék tudásukat és részt vegyenek egy vízparti karneválon.

A helyezettek egy-egy emlékéremmel lettek gazdagabbak A sportversenyeken, a különböző távú sárkányhajó futamok után és közben is lehetőség volt a vendégek számára sétahajózni, vagy motorcsónakból megtekinteni a kimlei Duna szakaszt, esetleg evezőt ragadva, kerülni egyet a vízen.

A fárasztó órák után senki nem maradt étlen-szomjan, déltől estig a főzőverseny "alkotásait" fogyaszthatták el, de volt lángos, kürtőskalács, palacsinta és egyéb enni-innivaló.

A szórakoztatásról a felállított színpadon fellépők sora szerepelt, modern táncbemutató, country tánc, discozene volt többek között.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben