Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

A 26 éves holland pilótának ez az idei ötödik és pályafutása 59. futamgyőzelme.
Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája pedig harmadikként.
A rajtnál egy pillanatra úgy tűnt, hogy a második helyről induló Norris meg tudja szorongatni Verstappent, de végül a holland címvédőnek sikerült elsőként elfordulnia az első kanyarban. Mögötte Norris, Leclerc, Carlos Sainz Jr. (Ferrari), Oscar Piastri (McLaren) volt a további sorrend.
Az élmezőnyből elsőként Norris állt ki a boxba kerékcserére, mégpedig a 23. körben, egy körrel később pedig csapattársa, Piastri kapott friss abroncsokat. Verstappen a 25. körben járt a boxban, majd Leclerc és Sainz is letudta az első kerékcseréjét két egymást követő körben.
A 28. kört így újra Verstappen kezdte az élen, mögötte Norris száguldott a második, Leclerc pedig a harmadik helyen. A kerékcserék után Piastri kaparintotta meg a negyedik pozíciót, közvetlenül mögötte Sainz haladt.
A folytatásban az élmezőnyben nem történt változás, de az utolsó tíz körre Verstappen autóján "elfogytak" a gumik, így Norris egyre közeledett hozzá. Öt körrel a vége előtt a McLaren brit versenyzője két másodpercen belülre került holland riválisához, az utolsó körben pedig már egy másodpercen belül volt, de előzési helyzetbe nem került, így meg kellett elégednie a második hellyel.
A pályafutása 150. Forma-1-es versenyén rajthoz álló kanadai Lance Stroll (Aston Martin) kilencedikként, pontszerzéssel ünnepelte a jubileumot.
A vb egy hét múlva folytatódik Monte-Carlóban, a Monacói Nagydíjjal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 07:37, vasárnap | Sport

Bajnokok Ligája - Tizenötödször nyert a Real Madrid

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását, amelynek szombati döntőjében 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a londoni Wembley Stadionban.

2024. Június 01. 20:03, szombat | Sport

Jó érzéssel jövünk mindig a Miskolc környéki pályákra

Nagy Matyi az elmúlt hétvégén Öccsével Tomival, a jobb1-ben a II. Diósgyőr Ralin vett részt.

2024. Május 31. 12:11, péntek | Sport

Harmadik éles bevetés, második kategória győzelem Diósgyőrben

Beszélgetés a nem kicsit boldog Görög Péter pilótával a verseny után.

2024. Május 30. 12:33, csütörtök | Sport

Intenzív munkával kezdődött a felkészülés

Intenzív edzésekkel kezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságra - erről számolt be többek között Lang Ádám és Nagy Zsolt a Telkiben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.