Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 30. 20:12, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészeket buktattak le Rajkán

Embercsempészeket buktattak le Rajkán

A járőrök feltartóztattak egy autót a rajkai határátkelőhely közelében, aminek vezetője három illegális migránst akart külföldre juttatni.

A járőrök feltartóztattak egy autót a rajkai határátkelőhely közelében, aminek vezetője három illegális migránst akart külföldre juttatni.


A rendőrök az M15-ös autóút 14-es kilométerszelvényénél egy Szlovákia irányába közlekedő személygépkocsi sofőrjét és utasait ellenőrizték 2019. január 29-én 21 óra 15 perckor. Az egyenruhások megállapították, hogy a járműben utazó, magukat vietnámi állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az intézkedők a gépkocsi 26 éves vietnámi vezetőjét és három utasát elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A nyomozók a 26 éves férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, az illegális migránsokat pedig a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.