Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Szeptember 22. 09:59, szerda | Helyi

Első alkalommal szervezték meg a Szigetközi Tájegységi Értéknapot

Első alkalommal szervezték meg a Szigetközi Tájegységi Értéknapot

Bekerült a Szigetköz Lelke Pálinka és a dunakiliti templom is az értéktár gyűjteménybe. Múlt pénteken tartották meg Dunakilitin az első Szigetközi Tájegységi Értéknapot, hol 13 szigetközi település mutatkozott be.

Lipóti finomságok, a kisbodaki harang makettje vagy épp a Szigetköz lelke pálinka. 13 szigetközi település mutatkozott be és hozta el értékeit az első alkalommal megszervezett Szigetközi Tájegység Értéknapra, amit hosszas munka előzött meg. A Szigetköz Tájegység Értéktár tavaly novemberben alakult meg és már 15 érték került a gyűjteménybe.

Az első szigetközi tájegységi értéknapnak Dunakiliti adott helyet, a Szigetköz Lelke Pálinkaház udvarára várták a résztvevőknek. A tájegységi értéktár bizottság tavasszal tartotta az első ülését, akkor döntöttek arról, hogy mely értékek kerüljenek a gyűjteménybe.

Az I. Szigetközi Tájegységi Értéknapot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg. A tervek szerint a jövőben más-más értékgazdag szigetközi település adhat majd helyet a rendezvénynek.

A Mosonmagyaróvár TV riportja:

Fotó: facebook.com/nagyistvan.movar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: