Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 11. 07:14, szerda | Bulvár
Forrás: storyonline.hu

Elhunyt az Oscar-díjas legenda

Elhunyt az Oscar-díjas legenda

Kilencvenöt esztendős korában veseelégtelenség vitte el Hollywood történelmének egyik legsokoldalúbb színészét.

Azt mondják, a legtöbb színész csak egy bizonyos karakter eljátszására képes hibátlanul. De talán pont azért volt az egyik legnagyobb Ernest Borgnine, mert ő minden szerepben hiteles és kitűnő volt. Karrierje elején többnyire keménylegényeket játszott, a Most és mindörökké-ben például Frank Sinatrát verte halálra, és ezzel fel is hívta magára a figyelmet. Aztán évekkel később mindenidők egyik legjobb romantikus filmjében, a Marty-ban nők milliói szerettek bele, annak ellenére, hogy nem volt egy tipikus sármőr. A szerelmes hentes Oscart és világhírnevet hozott Ernestnek. Még felsorolni is nehéz, hogy mennyi emlékezetes alakítással örvendeztette meg ezután a közönséget hét évtizedes pályafutása során. De talán A piszkos tizenkettő, A vad banda, a Rossz nap Black Rocknál, A Főnix útja, a Poszeidon katasztrófa, a Szuperzsaru és a Menekülés New Yorkból a legnépszerűbbek.
A tévében leginkább az Airwolf című sorozattal szerzett magának rajongókat, de több tucat másik szériában feltűnt. Például a Vészhelyzet utolsó részében is óriásit alakított, amiért Emmy-díjra jelölték. Ezzel ő lett a legidősebb ember, akit nomináltak a tévés kitüntetésre. Szinkronhangként pedig a SpongyaBob KockaNadrágban, a Chipkatonákban, a Minden kutya a mennybe jut-ban vagy a Simpson családban tevékenykedett.

Szabadidejét a családjával töltötte, és egy kisbusszal járta Amerika legeldugottabb vidékeit, csak azért. hogy a helyiekkel beszélgethessen órákon keresztül. De a szakmája volt a mindene, hajlott kora ellenére sem akart visszavonulni. Tavalyelőtt például Bruce Willis és Helen Mirren oldalán akciózott a RED-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.