Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. November 25. 11:48, vasárnap | Helyi
Forrás: Levéli kultúrház

Életmesék, Képek - történetek, előadás a Levéli Kultúrházban

Életmesék, Képek - történetek, előadás a Levéli Kultúrházban

Beszélgetés Kerekes István fotóművésszel… a fotózásról, képeiről … megelevenednek a helyszínek, az emberek és a történetek ... érdekes(?), furcsa(?), szokatlan(?) ...

A legrangosabb hazai fotópályázat, a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat történetében először fordult elő idén, hogy egy kategória mindhárom díját ugyanaz a szerző vitte el. A Mosonmagyaróváron élő Kerekes István a „Mindennapi élet” (egyedi) első, második és harmadik díját is kiérdemelte.
A Levéli Kultúrházban november végéig látható „Életmesék” című tárlaton e három kép is megtekinthető. Az első díjas „Pihenő”, az ezüstérmes „Ibolya” és a még szintén dobogós „A műhely” című felvételek mellett a kiállítás a Mosonmagyaróváron élő fotóművész elmúlt három évének munkásságából nyújt ízelítőt. Valamennyi fotó hazai és nemzetközi fotópályázatokon díjazott, vagy többszörösen díjazott mű.
Kerekes István a Nemzetközi Fotóművész Szövetség gyémántdiplomás fotóművésze.
Eddigi munkássága alatt 68 országban, több mint 1400 díjat nyert el. A fotóművészet területén elért eredményeiért a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) 2018 szeptemberében a legmagasabb: Kiváló fotóművész gyémánt 3 fokozattal tüntette ki. Akkor, ezt az elismerést a világon öt fotóművész birtokolta. 2012 óta folyamatosan részt vesz hazai és nemzetközi fotópályázatokon mint zsűritag, vagy zsűri elnök. A Földgömb magazin állandó szerzője.
Legsikeresebb alkotása a „Yelena” című fényképe, mellyel 6 kontinens 43 országában több mint 300 díjat nyert el. Ez az eredmény abszolút rekord a magyar fotográfia történetében!
A Nemzetközi Fotóművész Szövetség adatai alapján, nemcsak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedi eredményt ért el Kerekes István „Yelena” című alkotásával, mivel a FIAP nem tud még egy fényképről, amelynek ennyi díja lenne a világon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.