Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. November 28. 13:37, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring

Együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring

Együttműködési megállapodást írt alá kedden a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport Zrt. a Motorsport Innovation and Development Science Park (MINDS Park) megvalósításáról a mogyoródi Forma-1-es versenypályán.

Az eseményen Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke és Friedler Ferenc, az egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese látta el kézjegyével a dokumentumot.

A megállapodás középpontjában az oktatásfejlesztés és a tudományos közösségépítés erősítésére irányuló programok támogatása, valamint az azokhoz kapcsolódó fejlesztések elősegítése áll. A MINDS Parkot a Hungaroring, az egyetem és az azt fenntartó alapítvány a létesítmény területén, közvetlen pályakapcsolattal szeretné létrehozni. A cél a hazai járműipari képzések és kutatások színvonalának emelése, valamint magas hozzáadott értékű fejlesztési tevékenységek Magyarországra vonzása. Mindemellett a park az innovációk és a kutatás-fejlesztések előmozdításához, valamint új mentori és felsőoktatási programok megteremtéséhez is hozzájárulhat az autó- és motorsport területén.

"Az autó-motorsport magában hordozza a folyamatos technikai fejlődést, ami pedig jelenleg a Hungaroringen zajlik, az a Forma-1 irányítói által megfogalmazott minimum fejlesztési követelmény. A MINDS Park megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben a pálya ne csak a Forma-1-ről szóljon, az a munka pedig, ami a Széchenyi István Egyetemen folyik, garancia arra, hogy itt olyan tevékenység valósuljon meg, ami hozzáadott értéket jelent a Hungaroring számára" - mondta Gyulay Zsolt.

"A MINDS Park infrastruktúrájának, épületeinek és eszközparkjának kiépülése újabb lehetőséget biztosíthat az együttműködésre a Széchenyi István Egyetem, az autó- és motorsport, valamint a piaci szféra között. A vállalatokkal és a gazdaság más szereplőivel való még szorosabb partnerség révén tovább erősödhet a nemzetgazdaság versenyképessége, és mindez hozzájárulhat ahhoz is, hogy az egyetem a közép-európai térség egyedülálló járműipari tudásközpontjává váljon" - nyilatkozta az eseményen Palkovics László.

Friedler Ferenc azt emelte ki, hogy ahogyan az autó- és motorsportban, úgy az egyetemi oktatás terén is lényeges szempont a versenyképesség.

"Ahhoz, hogy egyetemünk helyt álljon a nemzetközi színtéren, fontos tudományos versenyképességünk professzionális erősítése, amit nagymértékben támogat a Hungaroringgel való együttműködésünk. A MINDS Park kimagasló infrastruktúrája segíteni tudja hallgatóink képzését, s mindemellett az élenjáró technológiák kutatás-fejlesztését, innovációját is szolgálhatja megoldandó, valós feladatok biztosításával" - hangsúlyozta Friedler Ferenc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során