Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 16. 10:54, vasárnap | Helyi

Egészségház épült Rajkán

Egészségház épült Rajkán

Közel 400 millió forint összköltségvetésű egészségügyi épületkomplexumot adtak át december 15-én, Rajkán.

Az orvosi és fogorvosi rendelőknek,védőnői szobának, valamint a rendőrség helyi irodájának is helyet adó Egészségházat Rajka Község Önkormányzata és a Magyar Állam társfinanszírozta.

Az átadáson Kiss Vince polgármester köszöntötte a nagyszámú érdeklődő közönséget. Az eseményen részt vett dr Nagy István miniszter, országgyűlési képviselő is.

Nagy István beszédében elmondta:

Mindig nagy öröm látni, hogy ilyen minőségben javul a közszolgáltatás a térségben
Kiemelte: Amikor egy önkormányzat úgy dönt, hogy az egészségügyet és a biztonságot helyezi előtérbe és ehhez hasonló beruházást alakít ki a településen élők számára, az nagyon előremutató gondolkodást jelent, hiszen ettől lesz jobb életkörülménye és jobb jövője a településlakóinak.

Így lehet és így kell a 21. században egy magyar települést fejleszteni, hiszen ez nemcsak számukra, hanem a gyermekeik számára is a jövőt és a biztonságot fogja jelenteni.


Kiss Vince, Rajka polgármestere az épület átadásáig vezető hosszú utat mutatta be. Köszöntőjében kitért arra, hogy 2010 óta tervezik az Egészségház felépítését, melyhez több forrást is igénybe vettek.

Rajka Község Önkormányzata mindig is kiemelten fontosnaktartotta, hogy az épület minél előbb elkészülhessen. Az önkormányzat hitelt isvett fel a megvalósuláshoz, ezzel is gyorsítva a szükségessé váltszolgáltatások minőségi javulását, s az ehhez szükséges körülmények 21. századibiztosítását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak