Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 21. 13:08, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Autós üldözés a párizsi körgyűrűn: halottak

Autós üldözés a párizsi körgyűrűn: halottak

Két rendőr életét vesztette, egy harmadik pedig életveszélyesen megsérült csütörtökön, amikor a párizsi körgyűrűn haladó szolgálati gépkocsijukba belerohant egy terepjáró gépjármű.

Ez utóbbit, amelynek sofőrje ittas állapotban, jogosítvány nélkül vezetett, egy másik rendőrautó üldözte - közölték rendőrségi források.
A rendőrautó és a szemtanúk szerint "elképesztő sebességgel" haladó terepjáró közti ütközés reggel 6 órakor történt a francia főváros körüli autópályán.
A négykerék-meghajtású járművet egy húsz év körüli férfi vezette, akinek korábban már volt dolga a rendőrséggel. A sofőrnek nem volt jogosítványa és ittas állapotban ült a volánhoz. Vérében 1,4 ezreléknyi alkoholt mértek. Franciaországban a vezetéskor megengedett véralkoholszint 0,5 ezrelék. A gépkocsi vezetőjét és utasát, egy szintén húsz év körüli, ittas állapotban lévő férfit őrizetbe vette a rendőrség.
Az első vizsgálatok szerint a Land Rover típusú terepjárót, amelyben a két férfi utazott, egy rendőrautó vette üldözőbe a körgyűrűn azután, hogy az többszörösen megsértette a közúti szabályokat. A megengedettnél gyorsabban hajtó terepjáró egyelőre ismeretlen körülmények között először az őt üldöző rendőrautóval ütközött. A másik rendőrautót ezt követően értesítették a hatóságok. Ez utóbbi a rendőrségi források szerint feltehetően lassan haladva próbálta megállítani a száguldó terepjárót, amely hátulról belerohant.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön