Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 05. 14:00, csütörtök | Sport

Antal István és a Dömsödi Autocross

Antal István és a Dömsödi Autocross

Interjú Antal Pistivel, aki Július 7-8-án, Dömsödön a VLG - MEINHART Kupán áll rajthoz a Skoda versenyautójával, az Autocross Országos Bajnokság negyedik fordulóján.

Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autocross-os pályafutásodról?

- Az 1. osztályban négy éve kezdtem a versenyzést. Első évben bajnok lettem, majd a következő szezonban megvédtem a címet. Tavaly egy gázbowden szakadás miatt a 2. helyen végeztem a szezonban.

Nem egy félős, elveszem a gázt típusú versenyző vagy. Mentél tavaly is már itt dömsödön a Mitsubishi EVO-val. Most egy Skodával fogsz rajthoz állni. Mit is tudhatunk a vasról?

- Az idei évre új motort, új hajtást kapott a Fabia. Szezon közben is folyamatosan fejlesztjük az autót. Ami miatt nagy szívfájdalmunk, hogy a nyirádi pályán a második sebességi fokozat lefokozódott, és azóta is várjuk az új fogaskereket, ami még mindig gyártás alatt van. Reméljük, hogy a mostani versenyre már elkészül, mert az utóbbi két versenyen a második sebességi fokozat nélkül kellett rajthoz állnom, ami nagyban megnehezítette a helyzetemet.

Az autocrosst mint szakágat kiknek és miért tudod ajánlani?

- Azoknak tudom ajánlani, aki szeret sárban és murván autózni.
Milyen versenyzési technikával lehet jó eredményt a dömsödi pályán elérni?
- Mivel nagyon agyagos, csúszós a pálya, a pontos fékutakkal, és óvatos kigyorsításokkal lehet megnyerni a versenyt ezen a pályán.

Végezetül milyen eredménnyel lennél elégedett, és mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak és a nézőknek?

- Természetesen az első-második helynek örülnénk, mivel a csapattársam is indul a versenyen a Mitsubishi EVO-val, aki jelenleg vezeti a bajnokságot.
Szeretnénk izgalmas, látványos előzésekkel színesíteni a versenyt, hogy a nézők, rajongók is élvezetes programon vehessenek részt.

Támogatóink segítségét köszönjük: LT Communication Kft., SEACRET: Minerals from the Dead Sea, Shagila 2015 Kft., EUROPETELL B Smart 2 use, Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Henci Group Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Ruhan Kft., "FÚZIÓ-ELEKTROTECHNIKA" Kft.

Fotók: Gacsal Zita - Hajóka

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.