Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. Június 13. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Állami kitüntetésben részesült a SzigetKÖZ kommunikáció

Állami kitüntetésben részesült a SzigetKÖZ kommunikáció

2018. június 7-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából Nagy István agrárminiszter, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként díjazta az InfoSzigetköz Média főszerkesztőjét.

A hivatalos ünnepség Budapesten, az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében került megrendezésre. Az összesen 67 díjazott között szerepeltek neves professzorok, kutatók, médiatulajdonosok, újságírók, óvó- és iskolai pedagógusok, referensek, ügyintézők, aktív és nyugállományba vonuló szakemberek.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

A díjak átadása előtt Nagy István tárcavezető mondott ünnepi beszédet, mely így kezdődött:

„Az emberiség legnagyobb közös kihívása előtt állunk, s ennek megoldása csak Önökkel lehetséges. Az Önök munkájának eredménye lehet az, amely erre a közös kihívásra megfelelő választ ad.”


Alapvető emberi jogunk az emberhez méltó és egészséges életet lehetővé tevő környezet – ezt a tézist 46 évvel ezelőtt az ENSZ Környezetvédelmi Világkonferencián fektették le. – hangzott el a köszöntőben. - Nincs annál fontosabb feladatunk, mint ebben a szellemben végeznünk feladatainkat, hogy emlékeztessük magunkat, hogy a környezetünkért dolgozni nemcsak felelősség, nem csak egy munka, hanem hivatás is! Amit tudunk, minden percben, minden pillanatban meg kell tennünk a környezetünk megóvásáért! Mi is ezekért a célkitűzésekért dolgozunk minden nap az Agrárminisztériumban.

Többek között ezért is fontos, hogy minden évben együtt ünnepelhetjük a Környezetvédelmi Világnapot a Pedagógusnappal, hiszen nincs még egy olyan hivatás, amely ekkora mértékben befolyásolná az egész társadalom alakulását.

A rendezvény másik célja, hogy együttgondolkodásra, közös cselekvésre buzdítson a tiszta, egészséges környezetért és a fenntartható fejlődésért!

Mindezek legszebb, legünnepibb formája, amikor elismerésben részesítjük mindazokat, akik kiemelkedően, példaszerűen élik ezt az emberhez méltó életet


Ha van közös célkitűzésünk, amit a mai napon itt megfogalmaztunk, akkor az az, hogyan tudunk eljutni a fiatalokhoz. Hogyan tudjuk őket meggyőzni arról, hogy olyan fontos kihívás, ami az emberiség előtt áll és ennek megoldásában, munkafolyamataiban részt venni, egy nagyszerű feladat.

A köszöntőbeszéd teljes szövege elérhető itt: drnagyistvan.hu

A képen (balról jobbra): Dr. Rácz András természetvédelemért és környezetügyért felelős államtitkár, Nemes Klaudia a Sikerképző Műhely Kft. ügyvezető-tulajdonosa, dr. Nagy István agrárminiszter

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Tisztelt Fiatalok és Örökifjak! :)


A feladat adott, a munka elkezdődött!

Az InfoSzigetköz Média főszerkesztőjeként szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik eddig is kiemelt figyelmet szenteltek e különleges témavilággal ellátott médiának. Egyetlen célkitűzésünk van csupán, Szigetköz bemutatása – helyieknek és idelátogatóknak egyaránt.

Fontos feladatunknak tekintjük, hogy modern eszközökkel tegyük elérhetővé mindazokat az értékeket, melyeket hagyományainkban, kultúránkban és környezeti adottságainkban őrzünk. Hiszünk abban, hogy az online csatornákon keresztül olyan közönségeket is elérhetünk, akiket más úton nehezebben vagy talán egyáltalán nem tudunk megszólítani.


Témáink között érintjük

  • a helyi lakosságot érintő híreket,
  • hasznos információkat,
  • a mindenki számára közkedvelt programokat ugyanúgy, mint
  • a Szigetköz előtt álló feladatatok, kihívások ismertetését

és nem utolsó sorban

  • lehetőséget adunk az itt élők szemüvegén keresztül bemutatni mindazokat a tájra jellemző egyedi sajátosságokat, melyeket a Szigetköz ajánl felfedezésre.

A média legfőbb érdeme azonban nem ez!

Közösséget épít, együttműködésekre és együtt gondolkodásra törekszik, melynek középpöntjában a környezetünk áll. Célunk és küldetésünk, hogy Szigetközről hitelesen, érdekesen és tabuk nélkül beszéljünk.

Az elmúlt időszakban nagyon sok beszélgetés indult el abban az irányban, hogy még többen csatlakozzanak közösségünkhöz, tovább színesítve azt a palettát, melyet SzigetKÖZ kínál.

Várjuk szervezetek, cégek, magánszemélyek jelentkezését is, akár egy oldalkedvelés, hozzászólás vagy személyes eszmecsere keretében!

E-mail címünk: infoszigetkoz.hu@gmail.com

FB:facebook.com/InfoSzigetkoz/

Csoport: facebook.com/groups/SzigetKOZ/


„Látnunk kell egymást, hogy láthatóak legyünk,
hallanunk kell egymást, hogy hallhatóak legyünk.”
(Csoóri Sándor)

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 07. 19:06, péntek | Helyi

Testületi ülés Mosonszolnokon

Mosonszolnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete következő ülését 2018. december 12-én (szerdán) 16.00 órai kezdettel tartja. Az ülés helye: Önkormányzat tanácskozó terem, 9245 Mosonszolnok, Fő u. 44.

2018. December 07. 17:13, péntek | Helyi

Embercsempészek szervezőivel szemben emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy házaspárral szemben – távollétükben – emelt vádat szervezőként elkövetett minősített embercsempészés miatt.

2018. December 06. 21:00, csütörtök | Helyi

Motorral érkezett a Mikulás Lébénybe!

Motoron érkezett az elsősökhöz a Mikulás. Volt öröm és boldogság, mikor a csomagokat megkapták.

2018. December 06. 20:22, csütörtök | Helyi

Baleset történt Ásványráró és Dunaszeg közt

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az 1401-es számú főút 15+580 kilométerszelvényben, 2018. december 5-én 9 órakor.