Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 10. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: mediaklikk.hu

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő program is kapcsolódik majd.

"Bálint Ágnes a televízió egyik szerkesztője javasolta, hogy készüljön egy rajzfilmsorozat a Pannonia Filmstúdióban. Az első epizódot megmutatták egy német forgalmazónak, aki azt mondta, hogy ezekkel a csúnya kisállatokkal nem szabad egy sorozatot készíteni, mert nem lesz sikeres" - idézte fel a kezdeteteket Mikulás Ferenc, Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A Kecskeméti Filmstúdió átvállalta a gyártást és az első két sorozta után olyan sikert tapasztaltak, hogy javasolták, készüljön belőle egy egészestést rajzjátékfilm is. Ezt több mint egymillióan látták a mozikban, valamint 45 ország vásárolta meg a forgalmazási jogokat.

"Az egészestés film után megcsináltuk a harmadik évadot is, úgyhogy azt lehet mondani, hogy a gyerekek fogékonyak voltak ezekre a csúnya élőlényekre, mert rájöttek, hogy a belső tulajdonságaik révén válnak szimpatikussá" - fűzte hozzá.

A producer kiemelte, hogy a film amellett, hogy szórakoztat és barátság fontos pillanatairól is szól, nagyon sok hasznos információt eljuttat a gyerekekhez az élővíz védelmével kapcsolatban is. Ezért a tavaszi bemutatóhoz kapcsolódva számos ismeretterjesztő előadással és programmal várják majd a gyerekeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére