Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 24. 11:23, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Nébih 48 millió forintra bírságolta az ALDI-t

A Nébih 48 millió forintra bírságolta az ALDI-t

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt mintegy 48 millió forint termékpálya-felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az ALDI Magyarország Kereskedelmi Bt-t - közölte Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a még tavaly indított és több hónapon át tartó hatósági eljárásban a szakemberek a beszállítói áruszámlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték.
A vizsgált számlák 70 százaléka azt bizonyította, hogy az ALDI a beszállítóinak csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét.
Ez ellentétes a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival - hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert -, amely arra kötelezi a kereskedőt, hogy az áru átvételét követő 30 napon belül fizessen a beszállítónak.
Emellett a német székhelyű diszkontáruház-lánc úgy fizettetett fix jutalékot a beszállítóival, hogy nem vállalt előre konkrét eladási forgalmat, és nem vállalt kötelezettséget arra sem, hogy a beszállítók termékeinek forgalmát növelni fogja - tájékoztatott az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.