Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Január 23. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

A Dal - Zséda: bátor, őszinte és sokszínű produkciók versenyeznek

A Dal - Zséda: bátor, őszinte és sokszínű produkciók versenyeznek

Nagyon színvonalas versenynek nézünk elébe, bátor, őszinte és sokszínű produkciók kerültek az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóversenyébe, a közmédia A Dal 2016 című műsorába

- mondta az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában az egyik zsűritag, Zsédenyi Adrienn. Hozzátette: a verseny szépsége, hogy bárki küldhet dalt, így megjelenhetnek a műsorban teljes ismeretlen és már befutott előadók is. Idén több mint 370 pályázat érkezett, amelyből a zsűri a legjobb 30 produkciót választotta ki a műsorba.

Mint fogalmazott, több olyan előadás is van a versenyző dalok között, amely megállná a helyét az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban. "Több produkciónál is érzem, hogy a dal és az előadó nagyon egymásra talált".

Zsédenyi Adrienn hangsúlyozta: A Dal nem tehetségkutató verseny, itt maga a melódia, a mondanivaló, az előadó hitelessége számít leginkább.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét szombaton rendezik, az eseményt élőben közvetíti a Duna és a Duna World csatorna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;