Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Október 20. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

60 éve a hívek szolgálatában

60 éve a hívek szolgálatában

Várbalog, egy kis település a nyugati végeken, az osztrák határ mellett, melynek fennmaradását az itt élők akarata és hite biztosította.

1943-ban úgy döntöttek, hogy az addigi kő- és törmelék halomba szúrt feszület helyet, templomot emelnek. A front szerencsére hamar átvonult rajtuk, így folytathatták az építő munkálatokat. Anyagiak hiányában azonban akadozott a munka, de mégis sikerült a várbalogiak önfeláldozó munkájával 1959-ben befejezni a munkálatokat. A várbalogi Szentlélek plébánia most ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját, kívül-belül megújulva.

E neves alkalomból ünnepi szentmisét tartott Dr. Németh László pápai prelátus, püspöki helynök, Dömötör László plébános és az egykoron itt szolgálatot teljesítő plébánosok. Közreműködött a mosonmagyaróvári Szent Krisztina Kórus Szalainé Sándor Katalin vezetésével és a Halmos László Énekegyüttes. Ezután a millenniumi keresztnél égő mécsessel és koszorúzással emlékeztek az 1848-49-es szabadságharc áldozataira.

A mise utáni agapéra a szépen felújított művelődési házban került sor, ahol étellel-itallal várták a vendégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.