Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. November 03. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Fotó és szöveg: Talpas Balázs

56-os megemlékezés és kiállítás Darnózselin

56-os megemlékezés és kiállítás Darnózselin

Az 1956-os eseményekre, áldozataira, hőseire emlékeztek Darnózselin, a sportcsarnokban.

A színvonalas emlékműsorban a helyi iskola 7. osztályos diákjai vettek részt, Kozma Bernadett és Karsai Klára felkészítésével, majd az Őszirózsa Nyugdíjas Klub Énekkara következett Adlovits Erzsébet vezényletével.

E műsor keretében került sor a "Darnózseliért" emlékérem és oklevél átadására, melyet az idén 25 éves Őszirózsa Nyugdíjas Klub és Bősi Éva helyi alkotóművész érdemelt ki.

A díjakat átadta és a díjazottakat virággal köszöntötte Fazekas Zoltán polgármester. Az ünnepi műsort konferálta Fazekas Eszter.

Az ünnepséget rendhagyó módon egy kiállítás megnyitója követte, melyen Tamás Lőrincné egykori polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és ismertette Bősi Éva életútját, majd Dr. Karácsony István helytörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, az újonnan "Darnózseliért" emlékéremmel kitüntetett Bősi Éva alkotásait.

A tornacsarnokban kiállított anyag keresztmetszetét adta Bősi Éva művészetének, a paverpol technikával alkotott szobrai, a különféle módon készített festményei, melyek számos helyen már bemutatásra kerültek, -nem egy helyen komoly díjakat nyerve-, mind-mind tetszést arattak a közönség előtt.

Az alkotóművész örömmel fogadta a gratulációkat, valamint azt a tényt, hogy végre szülőfalujában is bemutathatta képességeinek gyümölcsét. Az ünnepség hivatalos vége után számos érdeklődő volt kíváncsi egyes képek, szobrok elkészítésének módjai iránt és Bősi Éva szívesen elmagyarázott mindent, segítséget ígérve azoknak, akik késztetést éreznek ezen alkotó munkához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.