Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Augusztus 13. 12:23, kedd | Helyi
Forrás: Vámosszabadi község honlapja

Vámosszabadi is részt vett a Vámos Települések Nemzetközi Találkozóján

 Vámosszabadi is részt vett a Vámos Települések Nemzetközi Találkozóján

Idén tizenkettedik alkalommal, Somogyvámoson rendezték meg a Vámos Települések Nemzetközi Találkozóját.

Érkezésünkkor – a már hagyományosnak számító – „vámolást” követően léphettünk be Somogyvámos szimbolikus kapuján, ahol szeretettel vártak minket - olvashatjuk az eseményről készült beszámolót a község honlapján. A közös felvonulás végén emlékkapu-avatáson is részt vettünk. Ezt követően helyeztük el Vámosszabadi zászlaját és gyertyáját a találkozó színpada mellett. A somogyvámosi rendezvényre rajtunk kívül 12 település érkezett- határon innen és túlról is .

Iskolásaink kedves táncokkal készültek a színpadra: „Tánc az esélyegyenlőségért” címmel mutatták be előadásukat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy címbeli üzenetük minél több emberhez eljut. Második táncukat is bátran és mosolyogva, színes esernyők közt táncolták el a találkozó közönsége előtt, akik nagy tapssal jutalmazták a vidám perceket.

A Pusztatoronynál és a szépséges Krisna völgyben tett látogatásunk után- a somogyvámosi találkozó házigazdája és főszervezője- Dékányné Károly Marianna polgármester sok szeretettel és tartalmas programokkal várt minket: a vendégeknek néptánc bemutatókkal, finom ételekkel, koncertekkel, és tűzijátékkal kedveskedtek.

Az eseményről készült képek az alábbi linkeken tekinthetők meg:

http://vamosszabadi.hu/vamos-telepulesek-nemzetkozi-talalkozoja-somogyvamos-2019/

https://www.sonline.hu/galeria/vamosiak-talalkozoja/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben