Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 22. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Idén is sok óvodás és iskolás ábrázolta a tűzoltók munkáját

 Idén is sok óvodás és iskolás ábrázolta a tűzoltók munkáját

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság idén is alkotói pályázatot hirdetett az óvodások és iskolások részére.

A pályázaton az alkotások központi témája idén is a tűzvédelem volt. A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Ezt egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A megyei alkotói pályázat védnöke Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató volt, aki egyben a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke is. A beérkezett pályaműveket bírálóbizottság zsűrizte, amelynek elnöke Gecsei Kolos mesterpedagógus volt.

Pályázati felhívásunkra az egész megyéből nagyon sok diák és kisgyermek jelentkezett, több mint százötven alkotás érkezett. Rajz kategóriában készítették a legtöbb munkát a gyerekek, a legkisebb korosztály, az ovisok rajzoltak és festettek legtöbben a tűzoltókról. A rajzokon kívül négy egyéb kézműves alkotás, két plakát és két irodalmi alkotás is született.

Az igazgatóság tanácsterme ma délelőtt megtelt mosolygós arcú gyermekekkel és fiatalokkal, hiszen a nyertes művekért járó megyei díjak átadására került sor igazgatóságunkon, ahova a legkisebbek szüleikkel, a nagyobbak felkészítő tanáraikkal érkeztek. Az eredmények kihirdetése és díjak átadása mellett Sári Ákos tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes megköszönte a gyerekek kreatív munkáját, s örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan rajzoltak a tűzoltókról, ábrázolták a tűzoltói munkát.

A legtöbben az egyéb kézműves alkotás győztes pályaművét csodálták meg, amit két középiskolás, Szalay Boglárka és Farkas Laura több heti aprólékos és alapos munkával készített. Egy valósághűen berendezett égő ház az ott lakó családdal, és egy tűzoltóautó a dolgozó tűzoltókkal látható makettjükön. A lányok még az újrahasznosításra is gondoltak, az égő ház lángjait műanyag palackból, a vizet folpackból készítették.

A rendezvény végén Sári Ákos tűzoltó alezredes a nyertes gyerekeket végigvezette a laktanya szertárjában, ahol bemutatta nekik az ott sorakozó tűzoltó járműveket és szakfelszereléseket.

Az alábbi eredmények születtek:

Óvodás korcsoport:

V. helyezett: Mikos Ramóna

IV. helyezett: Krajtár Kristóf

III. helyezett: Horváth-Kósa Kornél

II. helyezett: Barta Eszter Sarolta

I. helyezett: Rémai Georgina

Szabadkézi rajz kategória 6-10 éves korcsoport:

III. helyezett: Kovács Hanna

II. helyezett: Vörös Johanna

I. helyezett: Benki Bendegúz

Különdíj: Hunyadi Orsolya

Szabadkézi rajz kategória 11-14. éves korcsoport:

III. helyezett: Lengyel Zsófia

II. helyezett:: Németh Csilla

I.helyezett: Dohány Zsófia

Különdíj: Liszt Letícia

Szabadkézi rajz kategória 15-18. éves korcsoport:

II. helyezett: Szentesi Dóra

I.helyezett: Hegedüs Réka

Egyéb kézműves alkotás kategória, 6-10 éves korcsoport

III. helyezett: Ordasi Áron

II. helyezett: tűzoltó hajó munkájukkal: Németh Viktor, Podolnij Szergej Milán, Polgár Edina, Stárics Nóra, Szakál Borbála, Vidók Dániel

I. helyezett: tűzoltó autó munkájukkal: Ács Kamilla, Baranyai Botond, Borbély Tamás, Csuka Dóra, Lángi Csenge, Magyar Gréta

Egyéb kézműves alkotás kategória, 15-18 éves korcsoport

I. helyezett: Szalay Boglárka, Farkas Laura

Plakát kategória, 11-14 éves korcsoport

II. helyezett: Kiss Borbála, Barna Kinga Luca

I. helyezett: Varga Kamilla, Kallai Liliána

Irodalmi alkotás kategória, 11-14 éves korcsoport:

II. helyezett: Bognár-Benedek Sára

I. helyezett Bérci Dorka

Az első helyezett pályaművek az országos versenyen is részt vesznek, amelynek díjátadója június 7-én lesz Budapesten.

Gratulálunk a nyerteseknek, és szurkolunk a Győr-Moson-Sopron megyei első helyezetteknek, hogy jó eredményt érjenek el az országos versenyen is.

További képek: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.